Un zambet frumos si sanatos este capabil sa ne descrie mai clar decat ar putea sa o faca cateva zeci de cuvinte. Ca atare, grija pentru aspectul danturii si pentru sanatatea cavitatii orale trebuie sa se insuseasca de la varste mici printr-o educatie adecvata.

Chiar daca pentru foarte multe persoane vizita la medicul stomatolog reprezinta inca un motiv de stres, este important de stiut ca noile metode si proceduri de lucru s-au imbunatitit semnificativ, iar gandul ca poti pleca din cabinet cu durere este practic, imposibil.
Implanturile dentare reprezinta cea mia moderna solutie de inlocuire a unuia sau mai multi dinti lipsa, prin urmarea alegerea celui mai potrivit model poate reprezenta o problema pentru un necunoscator.

Actualmente, desi piata de specialitate abunda de oferte pentru implantul dentar, etapa de cautare se poate transforma intr-o adevarata prococare.

Si atunci, ce trebuie sa stii pentru a face alegerea optima?

Informeaza-te din surse avizate

Acest pas este unul dintre cele mai importante si trebuie sa aiba la baza o cercetare temeinica astfel incat sa corespunda nevoilor si asteptarilor tale.

Sigur ca acest proces nu este tocmai simplu si nu este exclus sa intampini dificultati in alegerea implantului corect, asta datorita numarului mare de branduri si modele de implant dentar existente pe piata. Sursele avizate ar trebui sa iti inlesneasca acesta prima etapa de informare si sa te directioneze catre distribuitorii autorizati si cele mai bune clinici stomatologice.

Alege un medic cu experienta in implantologie

Protezarea danturii cu ajutorul unui implant se desfasoara pe mai multe etape, asadar este esential ca interventia chirurgicala de la nivelul arcadei dentare sa fie efectuata de un specialist in implantologie cu multa experienta. Pe langa aspecte cu caracter informativ in ceea ce priveste procesul de inserare si vindecare, medicul iti va propune o schema de tratament si un plan de lucru.

Un alt aspect important de subliniat este ca in majoritatea cazurilor, tehnicile si aparatura care sunt necesare pentru inserarea si protezarea implantului difera de la o marca de implant dentar la alta. Asadar, e bine sa ai o buna comunicare cu specialistul si il rogi sa explice toate lucrurile care nu iti sunt foarte clare sau pentru care simti ca ai nevoie de informatii suplimentare.

Pretul implantului nu trebuie sa fie criteriul definitoriu

In cele mai multe cazuri, pretul este unul dintre aspectele care influlenteaza alegerea unui anumit tip de implant dentar. Dar nu acesta trebuie sa fie criteriul de baza. Considerat adesea o investitie costisitoare, implantul dentar aduce o serie de avantaje la nivelul danturii, prin urmare este indicat la sa se evalueze toate aspectele care influenteaza alegerea si care determina ulterior, o buna functionare pe termen lung.
Citeste si:
La ce să fii atent atunci când cumperi șeminee pe lemne: TOP...
La ce să fii atent atunci...

In ultimii ani, preturile implanturilor dentare au scazut semnificativ, deci exista numeroase posibilitati ca resutaurarea danturii sa beneficieze de costuri mai mici. Dar acest lucru tine de politica fiecarei clinici in parte si de ofertele pe care le au disponibile la un moment dat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.