O activitate fizica moderata ajuta la ameliorarea imediata a memoriei, nu doar la cei varstnici, ci si la persoanele tinere, deoarece contribuie la o mai buna conexiune intre ariile cerebrale care exercita aceasta functie, potrivit unui studiu publicat luni de University of California Irvine (UCI) si citat de EFE.

Studiul este o confirmare cheie in prevenirea bolilor mintale si senile asigurand ca zece minute de "efort usor" pe zi poate determina "beneficii cognitive considerabile".

"Hipocampul este fundamental pentru crearea de noi amintiri si este una din primele zone ale creierului care se deterioreaza cu inaintarea in varsta si mult mai sever la cei care sufera de Alzheimer"
, potrivit lui Michael Yassa, profesor la UCI si unul din responsabilii studiului.

"Ameliorarea functiei hipocampului este esentiala pentru ameliorarea memoriei in situatii cotidiene", a precizat Yassa.

Pentru acest studiu, realizat in comun cu Universitatea Tsukuba din Japonia si publicat luni in revista stiintifica Proceedings, cercetatorii au utilizat imagini de rezonanta magnetica de mare rezolutie.

Potrivit Yassa, director la Center for the Neurobiology of Learning and Memory, studiul sugereaza ca "mici exercitii de plimbare zilnica pot avea efecte considerabile pentru ameliorarea memoriei si a cunoasterii".

La studiu au participat 36 de adulti tineri si in stare buna de sanatate, scrie Agerpres.

Studiul a demonstrat ca perioade scurte de exercitii moderate duc la cresterea conexiunii "intre circumvolutiunea dintata din hipocamp si ariile corticale legate de procesarea detaliata a memoriei".

Rezultatele studiului ofera o baza importanta pentru motivarea persoanelor in varsta sa realizeze exercitii moderate periodice, noteaza cercetatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.