Presedinta ICCJ Cristina Tarcea a raspuns marti acuzatiilor presedintelui PSD Livu Dragnea conform carora la instanta suprema nu se respecta legea.

"La Inalta Curte se respecta legea si in tara asta sunt judecatori care respecta legea cu orice risc", a declarat Cristina Tarcea, referindu-se la acuzatiile liderului PSD, al carui apel in dosarul angajarilor fictive la DGASPC Teleorman in care a fost vondamnat la trei ani de inchisoare va fi judecat in 8 octombrie, dosarul fiind repartizat completului de cinci judecatori P1 - Penal condus de vicepresedintele instantei supreme Iulian Dragomir, scrie News.ro.

Presedinta ICCJ a precizat ca Legea 207/2018 de modificare a Legii de organizare judiciare "incontestabil este de imediata aplicare, Inalta Curte o aplica inca din iulie 2018, dar aplicarea imediata a legii presupune si respectarea obligatiilor pe care legea le impune in ceea ce priveste termenul, data la care acea obligatie trebuie indeplinita".

"Or legea este incontestabil si lipsita de orice echivoc: la inceputul fiecarui an", a conchis Tarcea.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca se urmareste sa fie ”bagat la puscarie” de un complet de la ICCJ facut cu incalcarea legii. El se declara convins ca nu e vreo instanta care sa reziste la presiunile de condamnare a sa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.