Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de sustinere a referendumului pentru familia traditionala, la Sfanta Liturghie oficiata cu ocazia sarbatoririi Zamislirii Sf. Proroc Ioan Botezatorul.

"Biserica atunci cand afirma, apara si promoveaza familia binecuvantata bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie, care poate da nastere la copii, Biserica de fapt aduce multumire, marturisire si slava lui Dumnezeu Creatorul", a spus duminica Patriarhul Danie, citat de basilica.ro.

"Aceasta zi de pomenire ne arata ca Dumnezeu a creat familia inca de la crearea lumii cand l-a facut pe om barbat si femeie cu scopul de a contribui la inmultirea si continuitatea neamului omenesc".

Patriarhul a explicat ca „prin nastere de prunci omul devine impreuna lucrator cu Dumnezeu Care daruieste viata oamenilor", iar „un popor este binecuvantat atunci cand are familii care nasc copii si care educa pe copii in credinta, in dragoste de Dumnezeu, de tara si dragoste de semeni", scrie realitatea.net.

Cele mai importante fete bisericesti s-au exprimat in favoarea referendumului pentru modificarea Constitutiei, astfel incat sa prevada explciit ca o casatorie reprezinta legatura dintre un barbat si o femeie. Referendumul va avea loc pe 6 si 7 octombrie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.