Berea contine sodiu, magneziu, calciu, potasiu sau fier – minerale necesare organismului
In cazul berii, 75% din mineralele pe care le contine provin din malt (orz sau alte cereale supuse unui proces de prajire), iar restul de 25% din apa.
Maltul, ingredient care intra in procesul de fabricare a berii, este bogat in vitamine (A, B si C) si minerale, in principal sodiu si magneziu – doua dintre elementele indispensabile pentru rehidratarea organismului dupa efort fizic. Astfel, berea fara alcool poate oferi organismului uman beneficiul rehidratarii, deoarece compenseaza pierderile de sodiu si magneziu din organism.
Calciul este cel mai abundent mineral din organismul uman, iar dintre toate mineralele continute de bere, aduce cele mai multe beneficii: ajuta la sanatatea muschiului inimii, alaturi de potasiu, la mentinerea in stare buna a structurii osoase si a dentitiei, alaturi de fosfor, dar si la prevenirea riscului de aparitie a osteoporozei.„Prin continutul de fibre, vitamine si minerale, berea poate avea un aport important la dieta noastra alimentara. Fiecare tip de mineral are rolul sau in mentinerea sanatatii, insa este extrem de important ca acesta sa fie asimilat in prezenta altor minerale cu functii asemanatoare. Acesta este marele avantaj pe care il ofera berea – datorita ingredientelor sale naturale, in bere se regasesc majoritatea mineralelor esentiale. Bineinteles, trebuie sa avem intotdeauna in vedere ca in varianta cu alcool berea sa fie consumata cu moderatie”, spune dr. Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Potrivit unui comunicat remis 9am, potasiul stabilizeaza tensiunea arteriala, imbunatateste functiile cerebrale, regleaza nivelul de aciditate din corp si stimuleaza detoxifierea organismului. Asimilarea potasiului in organism este mai eficienta in prezenta magneziului, iar in interactiunea cu sodiul din bere raportul este unul benefic pentru mentinerea tensiunii arteriale in limite normale.
Fierul, un alt mineral care se regaseste si in bere, in mod special in berea bruna, are rol in transportul oxigenului de la plamani catre celule.
Pentru a ajuta organismul sa isi completeze doza zilnica recomandata de minerale, dieta alimentara trebuie sa fie una echilibrata, iar un pahar de bere, incadrat in cantitatile unui consum moderat asa cum este definit de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, adica 330 ml/zi pentru femei si 660 ml/zi pentru barbati, poate avea o contributie la mentinerea starii de bine a organismului.
Ce băuturi preferă românii să consume de sărbători
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 29 martie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank: Personalizarea înseamnă informația potrivită, la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Inspector ITM, reţinut după ce ar fi beneficiat de un plin de benzină pentru...
Sursa: wall-street.ro