Social 12 August 2018 23:55
O persoana care "se simte" mai tanara decat varsta sa biologica actioneaza si se comporta ca atare, astfel incat are un control mai bun asupra vietii, potrivit unui studiu prezentat la Conventia Nationala a American Psychological Association (APA), care se desfasoara la San Francisco (SUA) in perioada 9-12 august, relateaza EFE.

"Crearea unui mediu zilnic care sa permita adultilor varstnici sa exercite un control mai mare poate fi o strategie utila pentru a mentine spirtul mai tanar si bunastarea generala", a declarat Jennifer Bellingtier, de la Universitatea germana Friedrich Schiller, in timp ce isi sustinea studiul.

Raportul intitulat "Feeling Young and in Control: Daily Control Beliefs Predict Younger Subjective Ages" a fost aprobat de Conventia Nationala a APA 2018.

"Studiul sugereaza ca o varsta subiectiva mai tanara - sau atunci cand oamenii se simt mai tineri decat varsta lor reala - este asociata cu o varietate de rezultate pozitive la persoanele varstnice, care includ o memorie si o sanatate mai buna si longevitate"
, a asigurat Bellingtier.

La studiul realizat in colaborare cu Shevaun Neupert, de la Universitatea de stat Carolina de Nord, au participat 116 adulti cu varste cuprinse intre 60 si 90 de ani si 106 adulti tineri cu varste intre 18 si 36 de ani.

Cercetatorii au facut sondaje zilnice timp de 9 zile pe cele doua grupuri de adulti.

Ei au descoperit "o variabilitate semnificativa de la o zi la alta" la ambele grupuri si "o asociere semnificativa intre nivelul de control perceput in fiecare zi si varsta subiectiva a adultilor varstnici, nu insa si la cei tineri", scrie Agerpres.

Studiul a fost completat cu o alta analiza care a concluzionat ca strategia eficienta pentru a contracara efectele negative ale imbatranirii depinde pur si simplu de o crestere a activitatii fizice zilnice.

Potrivit lui Bellingtier, activitatile de rutina, inclusiv terapiile, care ii determina pe varstnici sa controleze mai bine situatiile de zi cu zi, faciliteaza dezvoltarea unei stari mintale mai tinere.

Cercetatorii au recomandat utilizarea unor aplicatii pentru telefoanele inteligente ce pot oferi mesaje zilnice sub forma unor "sugestii pentru a controla mai bine viata de zi cu zi si a imbunatati sentimentul de control asupra vietii in randul adultilor varstnici".

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.