Social 11 August 2018 11:38
Noi proteste se desfasoara pentru sambata seara, in ciuda violentelor care au avut loc vineri seara.

UPDATE 23:37- La aceasta ora inca se protesteaza, insa oamenii au inceput sa plece masiv din Piata Victoriei. Se estimeaza ca, in total, au protestat peste 80.000 de persoane in Capitala si in tara.

UPDATE 21:53-
Circa 50.000 de oameni scandeaza "Hotii".

UPDATE 21:46- In zona si pe bulevardele adiacente sunt peste 40.000 de oameni, unele estimari aratand chiar aproape 50.000 de oameni.

UPDATE 21:18- Aproape 35.000 de oameni scandeaza "PSD ciuma rosie".

UPDATE 21:08- Oamenii continua sa vina in Piata, acum fiind circa 30.000 de oameni.

UPDATE 20:55- Peste 20.000 de oameni au aprins lanternele telefoanelor.

Mii de persoane participa la protestele antiguvernamentale aflate in desfasurare sambata seara in marile orase din tara, fiind circa 4.000 de oameni in strada in jurul orei 20,30 la Sibiu si cate circa 3.000 la Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov si Baia Mare.

UPDATE 20:40- Numarul oamenilor creste de la un minut la altul, acum fiind 15.000 de persoane in fata Guvernului.

UPDATE 20:30-
Mai mult de 10.000 de persoane scandeaza "Demisia" in Piata.

UPDATE 20:18- Ludovic Orban a ajuns in Piata Victoriei. Liderul liberal a trecut prin multimea stransa in piata, oprindu-se langa gardul de protectie montat de jandarmi. Printre protestatari se afla si numerosi parinti veniti cu copii mici, unii chiar in carucioare. In piata a aparut si un grup de maramureseni imbracati in costume populare si "inarmati" cu tobe.

UPDATE 20:08- Numarul manifestantilor creste: circa 8.000 de oameni, la aceasta ora.

UPDATE 19:43- Protestatarii din primul rand au trandafiri albi in mana.

UPDATE 19:31- Oamenii continua sa vina, 5.000 de oameni fiind atat in Piata, cat si pe strazile adiacente.

UPDATE 19:05-
Atmosfera este cama, oamenii venind in numar tot mai mare in Piata Victoriei. La acest moment sunt circa 3.000 de persoane, protestatarii fiind dotati cu steaguri tricolore, precum si ale SUA, Marii Britanii, Scotiei, Canadei, Belgiei si Spaniei. Ei sufla in vuvuzele.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

In zona este restrictionata circulatia rutiera pe bulevardele Kiseleff, Iancu de Hunedoara si Calea Victoriei. In zona sunt desfasurate si efective de jandarmi, ale Politiei si echipaje SMURD. La ora transmiterii acestei stiri inca mai este deschis traficul rutier pe bulevardele Lascar Catargiu si Aviatorilor, masinile putand circula pe artera dintre cladirea Guvernului si perimetrul ocupat de protestatari.

UPDATE 18:17- Jandarmeria Capitalei a anuntat ca un cutit a fost gasit asupra unui tanar aflat in zona Pietei Victoriei, unde se desfasoara un nou protest. "In jurul orei 16,00 pe trotuarul din zona Muzeului Antipa, la controlul corporal asupra unui tanar de 18 ani a fost gasit un cutit. Tanarul a fost condus la sectia de politie pentru continuarea verificarilor", au precizat reprezentanti ai Jandarmeriei Capitalei. Conform aceleiasi surse, un alt barbat care s-a comportat violent cu fortele de ordine, nemultumit de masurile de protectie si delimitare a spatiului in care are loc protestul, a fost condus la sectia de politie si sanctionat cu amenda de 500 de lei, noteaza Agerpres.

UPDATE 18:20-
Oamenii au inceput sa se stranga in Piata Victoriei, la acest momenta manifestand aproape 1.000 de persoane, conform hotnews.ro.

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

UPDATE 17:10- Protestul a inceput inca de dimineata si pana la acest moment s-au strans cateva zeci de persoane. Pana acum nu au lipsit incidentele. Cativa manifestanti au tras de gardurile montate de fortele de ordine; drept urmare o persoana urmeaza sa fie dusa la politie.

Se anunta un nou protest pentru sambata de la ora 18:00 in Piata Victoriei. Evenimentul creat pe Facebook este intitulat "Nu plecam pana nu plecati!".

"PSD-ALDE a aratat aseara ca legitimitatea lor se impune prin violenta asupra cetatenilor. Pentru ca vrem sa ne exprimam liber, pentru ca vrem sa fim auziti si pentru ca vrem sa ramanem liberi, ne vedem din nou in Piata Victoriei. Nu ne intimidati, nu ne este frica, puterea suntem noi! Plecati pana nu omorati pe cineva!", arata organizatorii evenimentului, potrivit Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.