Social 20 Iulie 2018 16:26
In timp ce in Uniunea Europeana si in zona euro deficitul guvernamental a scazut cu 0,1 puncte procentuale in primul trimestru al acestui an, comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, in Romania deficitul guvernamental a inregistrat cea mai mare crestere din randul statelor membre, cu 1,9 puncte procentuale, de la un deficit de 2,3% din PIB in trimestrul patru 2017, pana la un deficit de 4,2% din PIB in primele trei luni ale acestui an, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In zona euro, deficitul guvernamental s-a situat la 0,1% din PIB in primul trimestru din 2018, in scadere fata de 0,6% in precedentele trei luni, in timp ce in Uniunea Europeana deficitul guvernamental s-a situat la 0,5% din PIB, in scadere fata de 0,6%.

In randul statelor membre UE, cel mai ridicat deficit guvernamental in primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut s-a inregistrat in Romania (4,2% din PIB), Franta (2,5%) si Marea Britanie (1,9%), iar cel mai ridicat excedent guvernamental a fost in Malta si Olanda (ambele cu 2,5%) si Bulgaria (2,4%).

In primul trimestru din 2018, comparativ cu perioada similara din 2017, zona euro a inregistrat un excedent de 0,5% din PIB, de la un deficit de 0,1% din PIB in ultimele trei luni din 2017, in timp ce in Uniunea Europeana a avut un excedent de 0,1% din PIB, similar cu precedentele trei luni, scrie Agerpres.

In randul statelor membre UE, cel mai ridicat deficit guvernamental in primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2017, s-a inregistrat in Danemarca (3,2% din PIB), Luxemburg (2,9% din PIB) si Romania (1,9% din PIB), iar cel mai ridicat excedent guvernamental a fost in Ungaria (3,4%), Letonia (2,9%) si Bulgaria (2%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.