Potrivit jurnalistului Cristian Tudor Popescu, iesirea la declaratii a presedintelui Klaus Iohannis este o tactica prin care incearca sa sugereze opiniei publice ca premierul Viorica Dancila ar fi renuntat la presiunile sale sa mai puna pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. De asemenea, acesta considera ca Iohannis nu avea cum sa evite promulgarea Legii 304, singura solutie pe care ar fi avut-o la dispozitie fiind aceea de a se expune suspendarii.
"Nu cunosc o lege, o reglementare prin care presedintele poate obliga Parlamentul sa reia in discutie o lege deja promulgata. Se poate trezi cu un ranjet domnul presedinte la aceasta solicitare. El a dorit sa ne dea impresia ca actioneaza cu putere. E fals, odata ce s-a promulgat o lege, s-a terminat. Nu putea face altceva. Este o hotarare a CCR, care a refuzat respectiva sesizare, prin urmare trebuie sa o promulge. Nu exista decat o singura solutie pe care o are presedintele, o solutie atomica: sa se expuna suspendarii. Nu are alta solutie, in momentul in care se trece de CCR si este obligat sa revoce, sa semneze. Singura modalitate este sa se expuna, nesemnand asa ceva, sa se expuna suspendarii si apoi referendumului de demitere. Deci nu vad de ce ne-a spus lucrul acesta ca pe o perspectiva, ca la toamna se va rasti el la Parlament sa reia legea in dezbatere. Si Parlamentul, d-aia nu mai poate". a declarat Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.