Social 22 Iunie 2018 17:35 de Clara Vacaru
Atunci cand te muti intr-o casa noua ai numeroase posibilitati de organizare a fiecarei camere, mai ales ca este natural sa vrei sa personalizezi fiecare coltisor al casei. Odata ajuns in aceasta situatie, prima intrebare este de unde sa incepi si cum poti sa iti pui amprenta. Indiferente de proiect, noi iti oferim cateva sfaturi utile pe care sa le pui in practica. Iata care sunt acestea:

Adauga un strop de culoare in fiecare camera

Alegerea unei palete de culori pentru intreaga casa poate fi destul de dificila, asa ca poti aplica un mic truc. Vopseste unul sau cel mult doi pereti din dormitor si living cu o culoare preferata. Asta te va face sa te simti cu adevarat acasa si iti va usura munca ulterioara, cand va trebuie sa alegi paleta de culori pentru mobila si celelalte obiecte decorative. Cei de la thespruce.com ne recomanda chiar sa folosim o vopsea cu accente metalice, daca vrem sa obtinem un design indraznet.

In plus, poti chiar sa vopsesti si usa de la intrare, daca vrei sa iti suprinzi oaspetii dinainte sa intre in casa. O alternativa la vopsea este si tapetul, mai ales ca poti gasi diferite modele, de la cele cu imprimeuri clasice si pana la cele cu desene tropicale sau minimaliste.

Alege hobby-ul in locul decoratiunilor

Daca nu vrei sa dai bani pe numeroase decoratiuni de interior sau nu ai idee cum le poti combina si aranja astfel incat sa arate cat mai bine, poti sa umpli casa cu obiecte care sa reflecte hobby-ul tau. Este simplu si mult mai creativ.

Daca ai spirit de aventurier sau de calator, foloseste suvenirurile din calatorii ca sa decorezi camerele sau pune pe pereti poze cu peisajele din locurile pe care le-ai vizitat. Daca iti place sa pictezi, pune pe pereti picturile tale si creeaza-ti propriul loc unde sa iti expui munca in desfasurare.

Joaca-te inteligent cu luminile

Chiar daca ai putea crede ca lumina din casa este un detaliu minor, aceasta are un mare impact asupra modului in care ne influenteaza starea de spirit. Foloseste lumina calda pentru dormitor si living, ca sa creezi un spatiu pentru relaxare si lumina rece pentru baie, bucatarie si birou, ca sa scoti in evidenta detaliile si sa te poti concentra mai bine atunci cand lucrezi la proiectele tale pana seara tarziu.

Citeste si:
Patru țări din UE vor mai multe controale la culoarele de...
Patru țări din UE vor mai...

Cu toate acestea, aspectele practice nu trebuie sa te retina atunci cand vrei sa iti personalizezi casa, ci dimpotriva, acestea te pot ajuta atunci cand alegi corpurile de iluminat pentru fiecare camera in parte. Lampile si spoturile dau un aer modern, in timp ce candelabrele se potrivesc cu stilul elegant si vintage. Pentru camera copilului, alege lampi cu lumini colorate sau cu personaje din desene animate.

Inconjoara-te cu plante la fiecare pas

Plantele si florile dau personalitate si culoare oricarei case si, in plus, arata bine in orice camera. Pe langa ghivecele cu plante inalte, poti sa strecori cate un ghiveci mic cu cactusi, sau diferite soiuri de plante micute, pe blatul de la bucatarie, rafturile din sufragerie, noptiere si chiar in baie, pe chiuveta sau pe cateva polite.

Pe langa faptul ca arata bine, plantele au capacitatea de a reduce stresul si de a purifica aerul, iar cei de la huffingtonpost.com ne recomanda sa folosim plante precum aloe vera, iedera, filodendron, dracena sau crinul pacii.

Creeaza-ti un spatiu doar pentru tine

Citeste si:
Emi de la Noaptea Târziu și iubita lui se mută la casă nouă: „Este...
Emi de la Noaptea Târziu și...

Propriul tau spatiu de relaxare nu trebuie sa ocupe neaparat o camera intreaga, ci poti delimita un mic colt din sufragerie, balcon sau terasa. Adauga un balansoar sau un divan, cateva pernute, o masuta de cafea si o etajera pe care sa pui o vaza cu flori si cartile tale preferate, pe care le citesti ca sa te relaxezi dupa o zi lunga la birou.

Sursa foto: Shutterstock.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.