"Am intrat si eu in posesia unei sesizari prin care dumneavoastra sunteti invitati sa ma intrebati daca am incalcat sau nu dispozitiile articolului 5 si articolului 7 din Legea 303/2004 si sunteti sesizati de faptul ca este de notorietate in lumea magistratilor ca sunt o frecventa vizitatoare a caselor de protocol. Nu stiu ce veti face, daca o veti pune pe ordinea de zi, nu stiu daca veti da curs acestei cereri, care in conditii normale ar trebui ignorata (...). Dar tocmai pentru ca nu traim intr-o societate normala, tocmai pentru ca asistam la o manipulare ingrozitoare, generala, care nu are drept scop decat periclitarea, in cele din urma, a actului de justitie, vreau sa va informez cu privire la faptul ca voi sesiza personal, in cursul zilei de astazi, Consiliul Superior de Aparare a Tarii (...) si, de asemenea, voi sesiza Inspectia Judiciara. Cred ca este momentul sa terminam cu aceste afirmatii defaimatoare, lipsite de orice suport legal, iar cei care le fac sa suporte consecintele", a spus Cristina Tarcea, potrivit Agerpres.

In opinia sa, astfel de atacuri lipsite de fundament real ar putea avea rolul de a afecta imaginea judecatorilor care urmeaza sa pronunte solutii in dosare importante.

"Eu am subliniat faptul ca, intr-o societate normala (...), cine face o afirmatie trebuie sa o demonstreze. Dar noi nu suntem intr-o societate normala, suntem intr-o societate caracterizata printr-o paranoia generala, suntem intr-o societate in care orice slabiciune, reala sau nereala, se speculeaza pentru a se aduce umbre asupra actului de justitie. (...) Putin imi pasa de imaginea mea, dar imi pasa de imaginea mea atunci cand aceasta imagine se rasfrange asupra imaginii Inaltei Curti si asupra imaginii judecatorilor care trebuie sa pronunte in aceasta perioada niste solutii si grele", a precizat Cristina Tarcea.


Ea a subliniat, totodata, ca nu a avut niciun fel de intalniri in afara cadrului institutional.

"Va spun ca nu am fost in casele de protocol si ca toate relatiile Inaltei Curti cu orice fel de institutii au fost pur interinstitutionale si pur in limita dispozitiilor legale", a mai spus presedintele ICCJ.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, prezent la sedinta CSM, si-a exprimat speranta ca orice intalnire care ar fi avut loc intre persoane cu functii de conducere din sistemului judiciar si reprezentanti ai altor institutii s-a desfasurat in cadru legal.

"Sa nu excludem ca astfel de afirmatii sa fie formulate si la adresa mea, si la adresa oricaruia. Eu apreciez raspunsul doamnei presedinta si subliniez ceea ce domnia sa a afirmat si ceea ce imi place sa cred, ca intrevederile pe care fiecare dintre noi le-a avut, daca le-a avut, s-au desfasurat in baza legii, si nu in baza eventualelor protocoale care au fost sau care urmeaza a fi desecretizate", a spus Tudorel Toader