Social 31 Mai 2018 15:56 de Clara Vacaru
Probabil ca ti se intampla si tie sa ai anumite perioade in care esti nevoit sa stai la birou dupa program doar pentru ca nu ai reusit sa te ocupi de tot ceea ce iti propusesei pentru ziua in curs. Sigur, nu contestam faptul ca ai putea avea foarte multe responsabilitati de care trebuie sa te ocupi si ca timpul devine, parca, insuficient, dar o alta cauza ar putea fi aceea ca nu reusesti sa te concentrezi destul, astfel incat sa fii mai productiv si, deci, mai eficient.

Daca te regasesti in aceasta situatie, undeva gresesti! Prin urmare, e nevoie sa iei masuri pentru ca munca ta sa genereze rezultate pe masura si sa iti aduca satisfactii la finalul zilei si chiar... in ziua de salariu! Iti spunem care sunt cele 3 obiceiuri zilnice care te ajuta sa iti sporesti productivitatea la birou!

1. Incepe-ti ziua devreme
Este un mare adevar in spatele proverbului conform caruia “cine se trezeste de dimineata, departe ajunge”. Exista numeroase studii in urma carora s-a concluzionat faptul ca, cei mai multi dintre noi, functionam la capacitatea maxima de energie in prima parte a zilei.
Acestea fiind spuse, ai voie sa trisezi si sa pui in aplicare acest principiu incepandu-ti programul de lucru ceva mai devreme decat colegii tai. In acest mod, pana ce restul colegilor vor ajunge la birou, tu vei avea timp sa iti rezolvi, in linistite, fara ca atentia sa iti fie distrasa, o buna parte din sarcini.

2. Planuieste-ti lista de “To Do” pentru ziua urmatoare
Daca vrei sa fii mai productiv la locul de munca si sa nu mai petreci ore din timpul tau liber la birou sau lucrand de acasa, atunci va trebui sa schimbi putin regulile jocului. Organizarea este primul pas pe care il poti faci, asa ca n-ar fi rau sa iti stabilesti task-urile pe care ti le propui sa le faci in ziua urmatoare. E mult mai simplu sa stii de la inceputul zilei ce urmeaza sa faci, deci iti vei termina treaba mult mai repede, iar asta cu siguranta ca-ti va oferi o stare pozitiva.

Eventual, poti chiar sa aplici un sistem de prioritizare, pentru a stii care sunt task-urile care nu necesita amanare.

3. Nu lua pranzul la birou

O scurta deconectare de la activitatea pe care o desfasori nu strica. Asadar, pranzul este o ocazie pe care o poti folosi pentru a merge sa mananci la un restaurant cu mancare buna din apropierea sediului tau, sau, daca esti adeptul preparatele gatite acasa, nu servi masa in fata computerului. Alimentatia este foarte importanta pentru sporirea creativitatii, atentiei si a puterii de concetrare iar migdalele, fructele si legumele sunt de inclus in meniul tau zilnic. De asemenea, suplimentele alimentare cum ar fi spirulina la pret avantajos te pot ajuta si ele sa fii mai productiv!

Citeste si:
TEST: Ce spune despre tine felul în care porți geanta
TEST: Ce spune despre tine...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.