Social 12 Martie 2018 13:38
Curtea de Apel Suceava a stabilit 225 de ani de inchisoare pentru Ovidiu Rusu, un barbat din Radauti. La aceasta pedeapsa se vor adauga si alte condamnari, din dosare nefinalizate.

Ovidiu Rusu a fost judecat in zeci de dosare penale care i s-au intocmit de la Suceava pana la Baia Mare, de la Botosani la Piatra Neamt, dar si prin alte judete ale Romaniei. De fiecare data, modalitatea de actiune era aceeasi:

"Contopeste pedeapsa mai sus mentionata cu pedepsele aplicate pentru infractiunile constatate prin sentinta apelata ca fiind concurente cu infractiunea prezenta si aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani inchisoare, la care adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 ani, 272 luni si 1395 zile inchisoare, respectiv 93 ani, 10 luni si 5 zile inchisoare. In temeiul disp. art. 39 alin. 2 Cod penal rap. la art. 60 Cod penal, inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsa principala rezultanta de 30 (treizeci) ani inchisoare", a stabilit Curtea de Apel Suceava, potrivit Monitorul de Suceava.

Ovidiu Rusu, in varsta de 39 de ani, a declarat presei ca a strans 700-800.000 de euro din inselatorii, are o societate cu 12 angajati si o suma de 220.000 de euro data prin camatarie.

Barbatul isi aroga calitati oficiale, de procuror sau judecator de regula si intra in contact cu diferite persoane carora le promitea rezolvarea unor dosare aflate in instanta, contra cost.

Radauteanul a povestit cum isi pacalea victimele: "Eu daca aflam de cazul tau, de exemplu, ca esti cercetat penal, nu aveam cum sa am numarul tau sau sa gasesc numele tau pe internet. L-am sunat pe deputatul cutare sau pe senatorul cutare, daca era o persoana importanta si stiam ca are legatura cu victima. Sunam. Ma recomandam procuror sau judecator, ii lasam doua numere de telefon. Asta era plasa in care cadeau ei, fara a mai verifica daca intr-adevar pe firul celalalt este persoana respectiva. Dadeau curs vorbelor mele, iar in momentul in care informatia ajungea la partea vatamata, acea persoana zicea ca nu mai aveau curaj sa intrebe altceva. Eu treceam direct la subiect cu dosarul lui. Si ii ceream 10 mii, 20 de mii, 30 de mii, el nu mai spunea nu, cum, daca domnul deputat mi-a recomandat, sau domnul senator”.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.