Raed Arafat a anuntat luni, la Constanta, ca vor fi achizitionate mai multe nave maritime si fluviale care vor avea capacitati de stingere a incendiului, pe langa cele de cautare si salvare. Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne estimeaza ca primele nave de acest fel vor putea fi utilizate peste doi ani. 

Prezent la Palatul Administrativ din Constanta, la sedinta de bilant a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, Raed Arafat a vorbit cu jurnalistii despre urmatoarele achizitii.

”Au reclamat ca li s-au sustras bunuri din masinile parcate in zona de domiciliu, respectiv Baicului. Autorul/autorii au spart unul dintre geamurile autoturismelor si au sustras din interior bunuri aflate la vedere – rucsac, tableta, radio-casetofon. Din constatarile directe facute de catre politisti a rezultat faptul ca mai multe autoturisme au fost tinta actiunii infractionale, dar au fost depuse doar 5 plangeri”, anunta Politia Capitalei, potrivit news.ro.

Secretarul de Stat in MAI a vorbit despre un interval de doi ani de la finalizarea licitatiei si pana la livrarea navelor.

“Stiti ca fabricarea unei nave de acest tip dureaza. Eu cred ca aici vorbim de doi pana la trei ani pana vom vedea nava maritima pe mare, navele fluviale sunt mai mici pot fi realizate mai rapid, poate in doi ani de zile sa le vedem deja”, a mentionat secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat a vorbit si despre achizitionarea a zece elicoptere pentru salvare montana, misiuni de cautare si salvare.

“Sunt 170 de milioane de euro alocati Aviatiei Ministerului Afacerilor Interne si include cinci sau sase elicoptere grele si patru elicoptere de salvare montana. Cele care sunt pentru salvare montana vor acoperi tot lantul muntos, deci noi vorbim aici de amplasari probabil in zona Brasov, zona Petrosani si zona Suceava ca sa acoperim absolut tot lantul muntos. Elicopterele grele vor avea in mod deosebit ca misiune, misiunea de cautare si salvare in conditii meteo grele si inseamna ca ele vor avea dotari speciale in acest sens. Vor avea si capabilitatea bineinteles de transport victime multiple si capabilitate de stingere a incendiilor”, a afirmat Raed Arafat, precizand ca cel putin doua dintre elicoptere vor avea si capabilitate de cautare si salvare pe mare.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.