Regele Mihai I va fi inmormantat sambata seara in Noua Catedrala din Curtea de Arges. Ceremoniile vor incepe sambata dimineata, de la ora 10:25 cu o slujba religioasa de 10 minute oficiata in Sala Tronului, de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane alaturi de un sobor de preoti, aceasta fiind urmata de o alta savarsita la catafalcul asezat in Piata Palatului Regal.

UPDATE 20:10 - Regele Mihai I a fost înmormântat.

UPDATE 18:40 - Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a ajuns la Curtea de Arges.

UPDATE - 15:07 Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a fost urcat in trenul care il va duce in Curtea de Arges.

UPDATE - 14:00 Slujba de inmormantare s-a incheiat.

UPDATE - 12:40 A inceput slujba de inmormantare.

UPDATE - 12:00 Trenul regal intra in Gara Baneasa.

UPDATE - 11:34 Cortegiul funerar se indreapta spre Palatul Patriarhiei.

UPDATE - 10:20 A inceput slujba religioasa.

Sicriul, asezat pe un afet de tun tras de un vehicul militar va fi apoi purtat spre Catedrala Patriarhala, la evenimentul desfasurat pentru a onora plecarea pe ultimul drum a ultimului maresal al Armatei Romane, comandant suprem al Armatei Regale in al Doilea Razboi Mondial, urmand sa ia parte Muzica Militara urmata de trei detasamente ale MApN (58 de militari de la Fortele Terestre, 58 de militari de la Fortele Aeriene si 58 de militari de la Fortele Navale) si un detasament de elevi ai Colegiului National Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Retail jobs

Slujba de inmormantare va fi oficiata in Catedrala Patriarhala de patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, dupa care convoiul funerar se va indrepta spre Gara Regala Baneasa, unde Jandarmeria Romana in uniformele de ceremonie va da onorul si va intona marsuri funebre pana la introducerea sicriului in vagonul mortuar.

De aici sicriul cu corpul neinsufletit al Regelui Mihai va fi transportat cu Trenul Regal la Gara Curtea de Arges, cortegiul funerar urmand a se deplasa spre Catedrala Manastirii Curtea de Arges, informeaza Agerpres.ro.

Slujba de inhumare in Noua Catedrala va fi oficiata de Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Targovistei si Exarh Patriarhal, de Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, Calinic, si de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alaturi de un sobor de preoti.

La funeraliile Regelui Mihai vor fi prezenti, alaturi de Familia Regala a Romaniei, presedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, reprezentanti ai Comisiei Europene, Georgiei, Macedoniei, Marii Britanii, Turciei si Sfantului Scaun.

Citeste si:
Concursul de Eleganta Sinaia 2019: marele premiu a fost castigat de...
Concursul de Eleganta Sinaia...

Potrivit unui comunicat transmis vineri seara, vor participa la funeralii: comisarul european Corina Cretu, Zviad Dzidziguri - vicepresedintele Parlamentului Georgiei, Talat Xhaferi - presedintele Parlamentului Republicii Macedonia si Kocho Angjushev - viceprim-ministru al Republicii Macedonia, Sir Alan Duncan - ministru de stat pentru Europa si America din Marea Britanie, Ahmet Yildiz - ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Turcia, monseniorul Nikola Eterović si monseniorul Miguel Maury Buendía - reprezentand Sfantul Scaun.

De asemenea, la funeraliile Regelui Mihai I vor fi reprezentate Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franta, Prusia, Italia si Portugalia. Vor fi reprezentate Familiile Imperiale din Rusia, Austria si Germania, Familia Mare Ducala de Baden, Familia Regala de Wurttemberg si Familia Princiara de Ligne.

Citeste si:
Papa Francisc: „Pentru numele lui Dumnezeu, opriţi acest masacru”
Papa Francisc: „Pentru numele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.