Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat ca o ancheta interna este in desfasurare in urma celor doua incidente de la metrou, dintre care unul s-a soldat cu moartea unei tinere, adaugand ca a solicitat sa ii fie prezentata situatia interventiei.

"Eu am solicitat inca de dimineata sa mi se prezinte situatia interventiei si derularea procedurilor specifice, asa cum s-au derulat in mod cronologic. Am aceasta situatie, am solicitat Politiei Capitalei sa faca un comunicat, ca sa puteti vedea. E o ancheta in derulare, nu as vrea sa ma pronunt eu acum la cald, insa, din ceea ce am vazut, politistii, din momentul in care au fost sesizati - se cunoaste deja ca a fost o oarecare sincopa, dupa apelul pe 112 - dar de la ora 17.15, cand au fost sesizati si au inceput procedura de audiere, eu cred ca e destul de justificata aceasta prezentare a procedurilor. Sunt convinsa ca veti avea astazi acces la lucrul acesta, nu as vrea sa dezvolt eu acum", a precizat ministrul, in cadrul unei declaratii acordate presei, la Palatul Parlamentului.

Ea a subliniat ca nu doreste sa se pronunte asupra modului in care au reactionat reprezentantii Politiei, apreciind ca este "oarecum lamuritor" comunicatul de presa transmis in acest sens.

"Pentru mine comunicatul este oarecum lamuritor, dar as evita sa ma pronunt acum si sa spun: 'a fost bine, a fost rau'. Ce am constatat este ca, din momentul in care s-a dat alarma, peste 470 de politisti si peste 100 de jandarmi au desfasurat activitati concentrate de a o gasi si localiza, lucru care s-a si intamplat. (...) Pana la ora 20.00 s-au facut toate verificarile, s-au audiat prima victima si s-au vizualizat toate imaginile de pe camerele de supraveghere. (...) Bineinteles ca de fiecare data se poate face mai mult. Bineinteles ca sunt activitati si evenimente, cele mai multe dintre ele tragice sau triste, din care trebuie sa invatam", a declarat ministrul.

Ea a apreciat de asemenea ca pot fi adoptate masuri care sa asigure mai bine securitatea celor care circula cu metroul, scrie Agerpres.

"Eu cred ca se pot schimba multe, dar nu as vrea sa vorbesc eu in numele Metrorex. Cred ca se pot trage niste concluzii si din acest eveniment si, da, cred ca se pot face lucruri care sa conteze pentru siguranta cetatenilor", a adaugat Carmen Dan.

Citeste si:
Ciolacu îi dă afară din partid pe Carmen Dan, Cătălin Rădulescu și...
VIDEO Ciolacu anunță că îi dă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.