Doua persoane au decedat si alte 18 sunt ranite, dupa ce microbuzul in care se aflau s-a rasturnat pe DN 15, intre Borsec si Tulghes, fiind declansat codul rosu de interventie.

Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a afirmat ca, din datele preliminare, șoferul microbuzului a derapat, s-a lovit de un stâlp și vehiculul s-a rasturnat pe o parte.

"E vorba de un microbuz cu 20 de persoane, rasturnat. Din primele date pe care le avem pana in acest moment se pare ca doua persoane sunt decedate, un barbat si o femeie, patru in stare grava, 14 raniti usor. S-a declansat codul rosu de interventie. Se intervine cu opt echipaje de la Serviciul Judetean de Ambulanta, cinci ambulante SMURD, doua autospeciale de descarcerare, de la Gheorgheni si Toplita. In sprijin de la ISU Neamt avem doua ambulante SMURD si o autospeciala de transport personal si victime multiple si de la Miercurea Ciuc a plecat o autospeciala de transport victime multiple, cu punctul medical avansat", a declarat Alina Ciubotariu, purtatorul de cuvant al ISU Harghita

Initial au reusit sa iasa din microbuz noua persoane, iar 11 au ramas in interior, iar in acest moment doar femeia decedata se mai afla incarcerata.

Autoritatile au activat planul rosu de interventie, iar la fata locului au fost trimise o autospeciala de stingere, doua echipaje de descarcerare, cinci ambulante SMURD si trei ambulante ale Seviciului Judetean de Ambulanta. Avand in vedere numarul persoanelor implicate, fortele de interventie au fost suplimentate ulterior cu o ambulanta de terapie intensiva mobila, doua ambulanse SMURD si un echipaj de descarcerare din cadrul ISU Neamt.

Microbuzul rasturnat pe DN 15, intre Borsec si Tulghes, in urma caruia doua persoane au decedat si mai multe au fost ranite, facea curse regulate intre Praga si Orhei, in Republica Moldova, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.