Metrorex si Regia Autonoma de Transport Bucuresti introduc la vanzare, incepand de duminica, biletul unic, o facilitate pentru care pot opta calatorii ambilor operatori de transport din Bucuresti.

"De maine (duminica n.r), noile titluri de calatorie pot fi achizitionate atat de la casieriile Metrorex cat si de la cele ale RATB. De asemenea, celelalte titluri de calatorie existente ale Metrorex raman valabile, fara a suferi modificari", precizeaza reprezentantii Metrorex intr-un comunicat remis, sambata, Agerpres.

Cu biletul unic Metrorex — RATB se pot efectua calatorii multiple cu metroul si mijloacele de transport de suprafata ale RATB intr-un interval de 60 de minute. Ultima validare se poate efectua cu un minut inainte de expirarea perioadei stabilite, de o ora, fiind permisa calatoria pana la capatul liniei RATB sau pana la iesirea din statiile Metrorex.

Costul biletului unic este alcatuit din costul biletului RATB, in valoare de 1,30 lei, cel al biletului Metrorex, in valoare de 2,50 lei, la care se adauga costul cardului si cheltuielile cu mentenanta.

Noile titluri de calatorie, care pot fi utilizate in toate statiile de metrou, sunt: bilet unic 60 minute (valabil pe liniile urbane RATB si Metrorex) — 5 lei, bilet cu 10 calatorii de cate 60 minute pentru fiecare calatorie (valabil pe liniile urbane RATB si Metrorex) — 34 de lei si abonament de o zi (valabil pe liniile urbane RATB si Metrorex) — 17 lei.

Biletele unice vor putea fi incarcate pe suport contactless ultralight si validate, atat la portile de acces din statiile de metrou, cat si la validatoarele din mijloacele de transport de suprafata.

Implementarea noilor titluri de calatorie a fost agreata prin Acordul de principiu privind oferta tarifara integrata pentru sistemul de transport public din municipiul Bucuresti semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, in data de 29 noiembrie 2017.

Citeste si:
Doi turisti straini au fost amendati de controlorii RATB: Au spus...
Doi turisti straini au fost...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.