Deputatul PSD Ioan Terea sustine ca miercuri seara a fost provocat de mai multi protestatarii aflati in fata Palatului Parlamentului in momentul in care a iesit din curtea institutiei cu masina personala pentru a se indrepta catre Sibiu.

El spune ca nu a lovit pe nimeni si ca mai multi manifestanti i-au taiat calea, dupa ce si-a lipit pe parbriz o legitimatie de acces in Palatul Parlamentului, unul dintre acestia sarind pe capota masinii.

"Aseara, in jurul orelor 21,00, am parasit Palatul Parlamentului. Cei de la SPP mi-au spus ca bine ar fi sa ies pe partea stanga, deoarece iesirea de pe partea dreapta este blocata de protestatari, se si auzeau acolo cum manifestau. Am iesit pe partea stanga, de fapt pe intrare, si acolo am virat tot stanga, fiindca eu mergeam la Sibiu. Si acolo este o trecere de pietoni, m-am incadrat sa virez la stanga, m-am apropiat de trotuar - de fapt m-am incadrat pe banda de langa trotuar. Atunci, pe parbrizul masinii am lipit o legitimatie pentru permisul de acces in Palatul Parlamentului. In momentul acela, mai multi protestatari - erau 20-30 pe trotuar - au mers pe trecerea de pietoni, s-au oprit in fata masinii, imi faceau diverse semne sa deschid si sa ies afara din masina, sa vorbesc cu ei si asa mai departe. Deci, o adevarata provocare. In acel moment, eu am prins un moment cand botul masinii s-a eliberat, incet am vrut sa plec, mai multi au sarit, unul dintre ei a sarit pe capota masinii, s-a tinut de oglinda in partea dreapta a masinii. In acel moment a sarit inapoi pe sosea sau pe trotuar", a declarat, pentru AGERPRES, Ioan Terea.

Parlamentarul social-democrat a precizat ca, in momentul in care a observat ca protestatarul nu mai este pe capota masinii, a oprit sa vada ce s-a intamplat, Politia fiind la 30-40 de metri de respectivul loc. El a adaugat ca, daca ar fi lovit sau agresat pe cineva, ar fi existat o lovitura pe partea din fata a masinii.

"Cei de la Politia Rutiera au vazut ca nu este niciun semn pe partea din fata a masinii. Toate semnele si loviturile in masina, inclusiv cu urme de picioare si de pumni, sunt pe partea laterala - dreapta a masinii, portiera fata si spate - dreapta si oglinda masinii. A venit Politia, m-a testat etilotest, a iesit zero, m-au condus la sectie, acolo am mers din proprie initiativa, fiindca ei tot insistau ca am consumat bauturi alcoolice, ca am masluit cu Politia. Deci, le-a aratat Politia ca a iesit testul zero. Ca sa fiu sigur, m-am mai dus ca sa-mi recolteze si probe biologice. In rest, am dat o declaratie exact cum s-a intamplat si cam asta a fost tot. Azi dimineata, in jurul orei 3,00, am plecat spre Sibiu, la ora 6,30 am ajuns acasa, mi s-au inapoiat actele, am dat o declaratie, am semnat procesul verbal de la fata locului si atat", a aratat deputatul.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Ioan Terea a mentionat ca va lua cele intamplate drept un incident fata de care nu va face plangere penala.

"Nu fac plangere fata de protestatari sau... nu vreau sa intru in acest joc al lor. Eu n-am facut plangere penala la nimeni si nici n-o sa fac vreodata. Am fost provocat", a adaugat deputatul PSD.

Citeste si: Dosar penal pe numele deputatului PSD care a lovit cu masina doua persoane la proteste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.