Un politist din cadrul SAS Suceava se afla in coma indusa la spital, dupa ce a fost lovit cu sabia in zona capului si a bratului in cursul unei perchezitii in Radauti.

Update 06.12, ora 11:24 - "Ciprian a depasit noaptea cu bine. O parte dintre colegii nostri au donat deja sange, pentru a fi in rezerva spitalului, pentru orice eventualitate, iar altii vor merge in aceasta dimineata catre centrele specializate. Multumim tuturor pentru gandurile bune adresate lui Ciprian", arata Politia Romana.

Ciprian (35 de ani) a fost operat de o echipa de 10 medici la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi si este in continuare in stare destul de grava.

"Pacientul a petrecut noaptea la Terapie Intensiva. Este intubat, ventilat, pe suport volemic. Este in stare grava in continuare din cauza severitatii lezionare si posibilelor complicatii”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iasi, potrivit digi24.ro.

Alexandru Hutuleac a fost arestat si este acuzat de tentativa de omor.


"In dimineata zilei de 5 decembrie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceva au desfasurat o actiune pentru destructurarea unei grupari infractionale, fiind efectuate 8 perchezitii domiciliare. La una dintre locuintele perchezitionate, in Radauti, una dintre persoanele vizate a atacat si ranit, cu o sabie, pe colegul nostru, agent sef adjunct de politi Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru actiuni Speciale Suceava, ranindu-l foarte grav la cap si brat",
arata Politia Romana.

"El a fost transportat la spitalul din Suceava unde este supus unei evaluari medicale aprofundate. Specialistii de la Departamentul Pentru Situatii de Urgenta din MAI monitorizeaza situatia si daca se va impune o interventie neurochirurgicala, colegul nostru o sa fie transportat la un centru medical universitar. De asemenea, un elicopter SMURD este pregatit de interventie, pentru cazul in care va fi nevoie", potrivit unui comunicat MAI.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Ulterior, politistul a fost preluat de un elicopter MAI pentru a fi transportat la Spitalul Clinic de Urgenta din Iasi, noteaza stirileprotv.ro.

Atacatorul este Alexandru Hutuleac, un barbat in varsta de 38 de ani, care a fost arestat in iulie 2016, in urma unei ample actiuni a DIICOT intr-un dosar de trafic de droguri. Acesta a fost eliberat din arest in octombrie 2016, fiind plasat sub control judiciar.

"Suntem alaturi de colegul nostru, agent sef adjunct de politie Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Suceava, care,in aceasta dimineata, a fost ranit foarte grav, la cap si brat, in timpul unei misiuni.

Sa ne rugam cu totii ca Ciprian sa duca misiunea pana la capat si sa se intoarca in randurile noastre sanatos!", se arata pe pagina de Facebook a Politiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.