Fostul ministru de Interne, Cristian David ar urma sa primeasca marti decizia in procesul in care a fost trimis in judecata sub acuzatia ca a primit mita in valoare de jumatate de milion de euro, pentru a interveni la fostul prefect de Buzau, Cristinel Bigiu, pentru a stabili dreptul de proprietate in cazul unei persoane, pentru un teren din judet. Magistratii au amanat pronuntarea de patru ori pana acum. 

UPDATE: Fostul ministru de Interne Cristian David a fost condamnat, marti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare in dosarul in care a fost acuzat de DNA ca a primit mita de 500.000 de euro.

Fostul ministru de Interne este acuzat ca a intervenit la Cristinel Bigiu, cu scopul de a stabili dreptul de proprietate pentru o anumita persoana, in cazul unui teren din Buzau.

Pronuntarea in acest dosar a fost amanata de patru ori pana in prezent, potrivit News.ro.

Fostul ministru al Internelor, Cristian David, a fost trimis in judecata pe 16 iulie 2015 de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru luare de mita, fiind acuzat ca a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzau in favoarea unei persoane care revendica un teren.

Potrivit rechizitoriului, fostul ministru Cristian David a primit banii, in februarie 2008, prin intermediul lui Roger Nitescu, de la o persoana care l-a denuntat ulterior la DNA.

Procurorii sustin ca, in schimbul promisiunii de exercitare a influentei Roger Nitescu, in calitate de sef de cabinet al Ministrului de Interne a primit de la aceeasi persoana suma de 600.000 euro.

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile mobile si imobile ale fostului ministru David si a celorlalti trei inculpati. Fostul ministru la Internelor a fost arestat preventiv in acest caz, din 22 ianuarie pana in 20 martie, cand a fost plasat in arest la domiciliu. Din 17 aprilie, David a fost cercetat sub control judiciar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.