Fostul ministru de Interne, Cristian David, isi va primi marti sentinta in procesul in care este judecat sub acuzatia ar fi primit jumatate de milion de euro pentru a interveni la fostul prefect de Buzau. 

UPDATE - Magistratii instantai supreme au amanat din nou, marti, decizia in procesul in care fostul ministru de Interne Cristian David a fost trimis in judecata sub acuzatia ca ar fi primit mita jumatate de milion de euro pentru a interveni la fostul prefect de Buzau Cristinel Bigiu, in vederea stabilirii dreptului de proprietate pentru o persoana in cazul unui teren din Buzau. Noul termen este 5 decembrie.

Fostul ministru de Interne este acuzat ca a intervenit la Cristinel Bigiu, cu scopul de a stabili dreptul de proprietate pentru o anumita persoana, in cazul unui teren din Buzau.

Pronuntarea in acest dosar a fost amanata de doua ori pana in prezent. Pronuntarea a fost initial programata pentru 24 octombrie, cand magistratii au amanat o decizie si au stabilit un nou termen pe 7 noiembrie, potrivit Stirileprotv.ro.

La termenul care a avut loc in 12 septembrie, avocatii fostului ministru au cerut reluarea procesului invocand inlocuirea unui magistrat. Acesta este principalul motiv care a dus la reluarea proceselor pentru Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Solicitarea avocatilor lui Cristian David a fost respinsa.

Fostul ministru al Internelor, Cristian David, a fost trimis in judecata pe 16 iulie 2015 de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru luare de mita, fiind acuzat ca a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzau in favoarea unei persoane care revendica un teren.

Potrivit rechizitoriului, fostul ministru Cristian David a primit banii, in februarie 2008, prin intermediul lui Roger Nitescu, de la o persoana care l-a denuntat ulterior la DNA.

Procurorii sustin ca, in schimbul promisiunii de exercitare a influentei Roger Nitescu, in calitate de sef de cabinet al Ministrului de Interne a primit de la aceeasi persoana suma de 600.000 euro.

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile mobile si imobile ale fostului ministru David si a celorlalti trei inculpati. Fostul ministru la Internelor a fost arestat preventiv in acest caz, din 22 ianuarie pana in 20 martie, cand a fost plasat in arest la domiciliu. Din 17 aprilie, David a fost cercetat sub control judiciar

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.