Si in acest an, Ion Tiriac este primul in topul celor mai bogati romani, cu o avere estimata la aproximativ 1,8 miliarde de euro, in crestere fata de anul trecut, cu 7,6%. 

Ion Tiriac este urmat de fratii Dragos si Adrian Paval, cu aproximativ 1,2 miliarde de euro si de Zoltan Teszari, patronul RCS&RDS, cu aproape 570 milioane de euro.

“Cresterea economica de anul trecut si din 2017 se vede si in averea cumulata a antreprenorilor romani prezenti in Top 300 Capital. Potrivit celei de-a XVI-a editii a Top 300 Cei mai bogati romani, cel mai longeviv si concludent barometru al mediului de afaceri autohton, averea totala a ajuns la valoarea 23,05 miliarde de euro, cu 6,2% mai mare fata de nivelul inregistrat in editia precedenta”, spun realizatorii clasamentului Top 300 Capital, potrivit Stirileprotv.ro.

Averea minima necesara pentru a intra in "clubul de elita" a crescut la 20-22 de milioane de euro.

Comparativ cu editia precedenta, au aparut cateva modificari in Top 300 in ceea ce priveste profilul milionarului roman. El are aproximativ 56 de ani, este barbat si are o avere medie de aproximativ 77 de milioane de euro.

113 dintre milionarii clasamentului sunt din Bucuresti-Ilfov si au o avere insumata de 10,76 miliarde de euro.

Sectoarele economice care au inregistrat o evolutie semnificativa fata de anul precedent sunt: comertul, industria, transporturile si sectorul agricol.

“Daca va intrebati de cat timp ar avea nevoie un angajat cu salariul mediu net sa intre in Top 300 Capital, ar trebui sa stiti ca sunt necesari 3.387 de ani. Dar pentru cel mai bine platit fotbalist din lume - Lionel Messi, care castiga 500.000 de euro saptamanal, ar fi necesar doar un singur an. Daca includem si bonusurile, atunci e nevoie de doar jumatate de an. In acelasi timp, in tenis, cea mai buna jucatoare la ora actuala a avut nevoie de cativa ani buni pentru a reusi perfomanta de a ocupa ultimul loc din Top 300 Cei mai bogati romani”, precizeaza realizatorii topului.

Citeste si:
Oana Lis și-a pus fanii pe jar. Ce avere ar fi primit vedeta:...
Oana Lis și-a pus fanii pe...

In stabilirea clasamentului, realizatorii au avut in vedere diversi multiplicatori EBITDA, in functie de fiecare industrie, dar si de valorile de piata, valoarea datoriilor, si de bunurile imobile detinute de milionari si familiile acestora, in cazul averii personale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.