Una dintre persoanele ridicate sambata de jandarmi din Piata Victoriei, a povestit pe o retea de socializare versiunea sa asupra evenimentelor, scrie digi24.ro. Protestatara a primit o amenda de 3.000 de lei, pentru obstructionarea fortelor de ordine.

"La mai bine de o ora dupa incident, aproximativ 20 de jandarmi veneau alergand catre Piata. Am coborat de pe balize si ne-am indreptat catre locul pe unde au intrat primii 3.

A venit dialogul (care numai dialog nu a facut) sa-i comunice lui Sandy ca il invita la sectie si ca daca nu accepta invitatia il vor lua impotriva vointei lui. Moment in care oamenii au incercat sa le explice ca s-a aparat. Le-au prezentat imagini, marturii, au cerut sa li se explice de ce nu au intervenit de la bun inceput..

Nu a contat. Am fost inconjurati de catre cei de la interventii care ne-au impins, tras, lovit, ne-au sucit mainile.. Ne-au strans atat de tare incat nu mai puteam respira. Am inceput sa strigam de durere pentru ca ne contorsionau mainile, dar nu le-a pasat, aveau ordin sa il extraga cu tot cu noi. (...)

Forta aplicata de catre Jandarmerie a fost total nejustificata. Ori asta li se ordona, ori este exces de zel. In ambele situatii este foarte grav.

Stiti cum a raspuns Jandarmeria?

Au tras de foile gardului care erau langa balize, i-au inchis ca pe animale si au lovit cu bocancii in gard. I-am vazut striviti de balize, iar pe unii cazuti din picioare.. Am crezut ca mi se face rau. .

Am pus mana pe gard sa-l imping cat sa le fac loc sa iasa, mai ales ca doamna Teodora Vlad are probleme cu picioarele si nu se putea ridica.

Era langa mine si voiam sa-i fac loc si sa o ajut sa se ridice.

Individul de la Jandarmerie care ma tine de mana stanga in fotografie, a vrut sa ma opreasca si l-am impins cu mana dreapta. A considerat ca l-am lovit si a inceput sa traga de mine ca de un infractor. Nu stiu exact cati au venit, dar le-am simtit forta.

M-au tras, m-au impins, m-au strans de gat cu esarfa, m-au tras de par si, desi m-am opus si le-am cerut sa fiu legitimata, m-au luat pe sus si m-au bagat in duba.

Punctez: i-am spus de trei ori ca ma sugruma cu esarfa pana m-a eliberat. Cred ca nu m-a crezut pe cuvant, dar imaginile vorbesc", a scris Angi Serban pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.