Imaginile de la protestul care a avut loc sambata, in urma deciziei Primariei Capitalei de organiza targul de sarbatori in Piata Victoriei, arata ce a facut, de fapt, batranul in varsta de 71 de ani despre care Jandarmeria sustine ca a fost agresat de un protestatar.

Imaginile arata cum batranul se opreste in Piata Victoriei pe trotuarul din fata Guvernului si vorbeste putin cu jandarmii. Protestatarul care il filma l-a intrebat ce parere are despre evenimentele din Piata Victoriei, iar acesta ii raspunde, fara sa se opreasca, prin jigniri si injurii. Barbatul il numeste pe batran"nesimtit" si "comunist", iar dupa ce ii solicita sa se opreasca, batranul il loveste cu ruscasul pe protestatar, relateaza romanialibera.ro.

Vezi video AICI.

"Libertatea, sub toate aspectele si nuantele ei, inseamna respectarea celui de langa tine, libertatea nu inseamna sa lovesti fizic persoane in varsta sau sa jignesti. Jandarmeria sprijina si protejeaza dreptul constitutional la libera exprimare in spatiul public, dar va solicita sa va disociati de persoanele care tulbura ordinea publica, care agreseaza fizic sau care incearca sa-si exprime acest drept, prin violenta fizica si simbolica. Cele trei persoane care au provocat astazi tulburarea ordinii publice si au agresat o persoana in varsta, au fost sanctionate contraventional cu suma de 7000 de lei. Fotografia releva agresiunea impotriva unui barbat in varsta de 71 de ani care se afla in trecere prin Piata Victoriei", se arata intr-o postare pe Faceook a Jandarmeriei.



"Domnul acela in varsta pe care il aparati voi si dati pe afara de simtul datoriei este departe de a fi inocent. Nu se afla «in trecere» pe la Piata Victoriei, ci a provocat cu intentie directa, prin abuzuri verbale si fizice tinerii care se aflau in piata sa isi manifeste libertatea de exprimare"
, a scris cineva la postare.

"Jandarmeria dezinformeaza si manipuleaza copios punand poze cu batranelul simpatic de 71 de ani care trecea nevinovat prin Piata Victoriei si a fost pe nedrept agresat de protestatarii cei rai si violenti si sorosisti. Partea in care a cautat sa provoace la greu, a injurat si apoi a lovit cu rucsacul nu sunt deloc relevante", se arata intr-un alt comentariu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.