Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vine cu noi precizari cu privire la situatia romanilor care se aflau intr-un imobil situat in localitatea germana Bergkamen din Germania, informand ca cetatenii se afla in siguranta.

"Echipa consulara mobila din cadrul Consulatului General al Romaniei la Bonn s-a deplasat in localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazati 10 dintre cetatenii romani, rezidenti ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistenta consulara.

In urma discutiilor, a rezultat faptul ca acestia lucreaza in Republica Federala Germania in domeniul constructilor, pe baza unor contracte de munca incheiate legal. Cetatenii romani nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarand ca nu au probleme cu documentele de identitate sau calatorie. Consulul le-a preluat datele de identitate si coordonatele de contact.

Referitor la ceilalti membri ai grupului de locatari, precizam ca acestia au fost cazati in diverse alte spatii locative dintr-un oras situat in vecinatate, aflandu-se in siguranta.

Reprezentantul oficiului consular le-a oferit acestora coordonatele de contact ale Consulatului General al Romaniei la Bonn, pentru a putea solicita asistenta consulara in caz de nevoie.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al Romaniei la Bonn, continua monitorizarea cu prioritate a cazului si mentine in permanenta legatura atat cu cetatenii romani afectati de incendiu cat si cu toate autoritatile locale, acordand asistenta consulara", mentioneaza MAE.

Reactia presedintelui Klaus Iohannis

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, este consternat de incidentul care a avut loc in localitatea germana Bergkamen, intr-o cladire in care locuiesc si cetateni romani, chiar de Ziua Nationala a Romaniei", arata Administratia Prezidentiala.

Seful statului "este foarte ingrijorat de faptul ca un act de o asemenea cruzime, soldat cu zeci de raniti, poate avea loc in Europa anului 2017 si condamna cu fermitate acest incident", scrie hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.