Aproximativ 150 de oameni protesteaza, duminica seara, in Piata Victoriei din Capitala, fata de modificarea legilor justitiei, ei cerand demisia Guvernului Tudose. De asemenea, cateva mii de persoane protesteaza in mai multe orase - Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov, Iasi, Oradea sau Alba Iulia. La Brasov, aproximativ 800 de manifestanti au plecat intr-un mars pe strazile orasului.

Manifestantii au adus si steaguri si fluiere, iar cativa dintre ei au venit cu tobe.

Jandarmii au delimitat cu garduri rondul in care se afla protestatarii, pentru ca acestia sa nu blocheze soseaua.

La fel ca in ultimele saptamani, proteste fata de legile justitiei au loc si in marile orase, manifestatiile fiind convocate, ca de fiecare data, pe Facebook.

La Cluj-Napoca, aproximativ 300 de oameni s-au adunat in Piata Unirii. Cu pancarte avand mesaje precum "Uniti salvam toata Romania", "Suntem cu ochii pe voi", manifestantii au plecat intr-un mars pe strazile orasului.

La Timisoara, cateva sute de oameni protesteaza in Piata Victoriei, pe platoul din fata Operei, fata de modificarea Codului Fiscal si a legilor Justitiei. Oamenii striga ”Parlament penal, mars la tribunal” sau ”Demisia”, ”PSD ciuma rosie”, iar unii dintre ei au adus steaguri tricolore.

"Evenimentele din ultima vreme ne arata cat de urgent trebuie sa fie pentru politicienii zilei sa treaca Legile Justitiei de Parlament. Sunt disperati! Jocul se poarta de acum pe viata si pe moarte (pe libertate si pe inchisoare) pentru ei. E crucial sa ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea si independenta unor institutii fundamentale ale statului roman. Tocmai de aceea, pana cand ei vor ajunge sa-si voteze Marea Evadare in Parlament, e obligatoriu ca protestele noastre sa tot creasca. Strada este ultima opreliste in calea evadarii lor!”, spun organizatorii manifestatiei.

La Sibiu, aproximativ 100 de persoane s-au strans in fata magazinului Dumbrava. Manifestantii au plecat in mars pe o distanta de aproximativ 5 kilometri, pe principalele artere, pana pe Bulevardul Mihai Viteazu si inapoi, fiind insotiti de echipaje de jandarmi.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Si la Brasov, aproximativ 800 de oameni s-au strans, pentru a treia duminica la rand, sa protesteze fata de modificarea legilor justitiei si a Codului Fiscal. Oamenii s-au adunat in fata Prefecturii, iar apoi au pornit in mars spre Piata Sfatului. Ei au adus steaguri, dar si pancarte pe care se poate citi „Jos Hotia“.

La Iasi, cateva zeci de oameni au protestat in Piata Unirii. Manifestantii au avut fluiere, vuvuzele, iar unii au venit cu steauri tricolore, ale UE si SUA si scandeaza "Nu la guvernare, Dragnea la-nchisoare", "Hotii, Hotii", "Romania, trezeste-te", "Nu se mai poate, vrem anticipate". O femeie a venit cu o pancarta pe care scrie "Eu sunt statul paralel".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.