Politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie Braila au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violente in cazul preotului filmat in timp ce bruscheaza un bebelus in timpul slujbei de botez.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Braila, Laura Dan, dosarul penal vizeaza faptele de lovire sau alte violente, cercetarile fiind continuate de politistii de la Investigatii Criminale.

In imaginile care au aparut pe internet se poate observa cum un preot bruscheaza un bebelus, scena fiind surprinsa in timpul unui botez oficiat la biserica ”Sfintii Constantin si Elena” din Braila. Preotul paroh Traian Mazare a fost filmat vizibil nervos pentru ca bebelusul plange, dar si pentru ca, la un moment dat, inainte de a-l baga in cristelnta, il apuca de vesmintele preoteseti. Nervos, preotul refuza initial sa-l mai scufunde in cristelnita pe micut, duce copilul pe masa de unde l-a luat si incearca sa-si aranjeze vesmintele, care i se agata de cap. In final, preotul scufunda violent bebelusul, acoperind cu putere gura copilului care continua sa planga. Intreaga filmare a aparut pe internet si a atras mii de critici la adresa preotului.

Urmare a acestor imagini, Arhiepiscopia Dunarii de Jos a transmis un comunicat in care anunta ca va incepe o ancheta care-l vizeaza pe preotul respectiv si totodata cere iertare familiei bebelusului bruscat in biserica.

"In legatura cu cele petrecute la savarsirea Tainei Sfantului Botez in biserica «Sfintii Imparati» din municipiul Braila, ne exprimam regretul pentru atitudinea nepotrivita a preotului slujitor si, in acelasi timp, cerem iertare familiei si credinciosilor prezenti. Aspectele ce decurg din materialul inregistrat video vor fi cercetate potrivit randuielilor liturgice si canoanelor bisericesti, in vederea luarii masurilor ce se impun”, se arata in comunicatul transmis de reprezentantii Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Ulterior, preotul Traian Mazare a declarat ca a respectat intocmai canoanele bisericesti, iar reactiile sale nervoase au fost determinate de atitudinea dascalului, care nu l-a ajutat in timpul slujbei.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.