Oricui i se intampla sa simta nevoia unei schimbari in designul locuintei sale, insa nu intotdeauna iti permiti sa investesti intr-o renovare ca la carte. Exista insa si unele mici modificari cu ajutorul carora poti da un aspect fresh si modern casei tale.

Nu este nevoie sa inlocuiesti mobilierul sau sa cheltuiesti sume impresionante pe schimbarea gresiei, a faiantei sau a parchetului, pentru a obtine un rezultat multumitor. Iata cateva schimbari rapide si ieftine, pe care le poti pune in practica intr-un weekend:

Confera un aspect luxos peretilor, dintr-o singura miscare

Daca te-ai saturat de culoarea alba a peretilor din camere, o solutie este sa reimprospatezi zugraveala si sa alegi o nuanta fresh. Foarte populare sunt culori precum verde, bleu sau lavanda, care vor da locuintei tale un aer relaxat si primitor. Noul trend in amenajarea locuintelor este insa infrumusetarea peretilor folosind o tencuiala decorativa ca aceasta.

Indiferent ca alegi sa o folosesti in interiorul sau exteriorul casei tale, aceasta are numeroase avantaje care te vor convinge: dupa cum vezi, exista o gama variata de modele si culori, este ideala pentru intarirea peretilor, fiind mai rezistenta decat orice vopsea de pe piata si, in plus, confera un aer luxos oricarei incaperi. Aplicarea tencuielii decorative este mult mai simpla, intrucat poti aplica mai multe straturi fara sa astepti sa se usuce primul si nu iti umple casa de praf sau particule periculoase.

Daca preferi, totusi, un aer mai traditional al locuintei, poti incerca o vopsea lavabila intr-o culoare potrivita pentru incaperea pe care o redecorezi. Cum exista atat de multe variante, acest articol despre cum sa alegi vopseaua lavabila potrivita iti va face munca mai usoara. Dupa cum vezi in imagini, nuanta in care zugravesti o incapere poate avea un impact enorm.

Infrumuseteaza-ti locuinta cu decoratiuni bine alese

Decoratiunile sunt cele care dau o personalitate aparte oricarei locuinte si spun multe despre proprietarul ei. Unele persoane prefera sa isi agate tablouri in fiecare incapere, altii investesc in sculpturi, obiecte artizanale si decorative sau chiar aranjamente florale, pentru a aduce un plus de viata in casele lor.

La mare cautare acum sunt peretii-accent, o modalitate mai ieftina de a decora o incapere. Pentru a crea un perete-accent ai nevoie de mai multe decoratiuni diferite, dar din aceeasi paleta cromatica: poti alege o oglinda, un ceas, cateva rame de fotografii sau un hublou, pentru a crea un design creativ si atractiv.

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

Inlocuieste draperiile, pentru a revitaliza o incapere

Probabil ai observat deja ca o incapere pare goala atunci cand dai draperiile jos. Asa iti dai seama cat de mult contribuie acestea la atmosfera unei camere. De aceea, daca simti nevoia sa faci o schimbare, dar nu vrei nici sa investesti foarte mult, nici sa pierzi foarte mult timp cu o renovare de la zero, simpla inlocuire a draperiilor poate fi exact ceea ce cauti.

Designerii de interior recomanda sa alegi culoarea si materialul draperiilor in functie de cum este amenajara incaperea respectiva, dar si de efectul pe care iti doresti sa il obtii. De exemplu, draperiile deschise la culoare, fabricate din materiale subtiri sunt ideale pentru a face o camera sa para mai luminoasa si mai spatioasa. In schimb, daca vrei sa creezi un aer intim si relaxant, opteaza pentru draperii opace, din materiale groase, care nu lasa lumina sa patrunda. Nuantele pretioase de albastru electric, violet, maro sau verde smarald vor da un aspect regal oricarei incaperi.

Citeste si:
Tu știi cum sa alegi cele mai potrivite decorațiuni pentru locuință?
Tu știi cum sa alegi cele mai...

Tapeteaza interiorul dulapurilor sau al rafturilor

Tapetul nu este destinat exclusiv decorarii peretilor, ci poate fi folosit cu succes si in amenajarea rafturilor sau a dulapurilor. Alege un model de tapet care sa respecte linia cromatica a incaperii si foloseste-l pentru a tapeta rafturile sau dulapurile deschise. Aceasta idee arata cel mai bine pe mobilierul uni, care nu imbina mai multe culori. Astfel, poti alege modele vii si colorate de tapet, care vor avea un efect de revitalizare asupra oricarei incaperi.

Acest mod de a folosi tapetul este util mai ales in bucatarie sau living, in acele camere spatioase sau in cele in care nu ai foarte multe piese de mobilier, intrucat tapetul pare ca „umple” o incapere. Evita-l insa in camerele de dimensiuni mici sau in cele aglomerate cu mobila, intrucat efectul va fi opus celui scontat.

Citeste si:
Renovarea inteligentă! Alegerea iluminatului potrivit pentru un...
Renovarea inteligentă!...

Aceste idei de transformare a locuintei sunt usor de pus in practica si nu iti vor scoate nici foarte multi bani din buzunar. Ele sunt ideale atunci cand ai vrea sa faci o schimbare notabila, fara sa iti renovezi complet casa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.