Patriarhul Kiril al Moscovei si al intregii Rusii va veni, joi, la Bucuresti, unde va lua parte la ceremoniile dedicate Sfantului Dimitrie cel Nou, dar si la o slujba Te Deum organizata cu ocazia implinirii a zece ani de la intronizarea Patriarhului Daniel.

Potrivit Patriarhiei Romane, Patriarhul Moscovei ar urma sa ajunga la Bucuresti joi, la ora 16.45, si va aduce din Rusia un fragment din moastele Sfantului Serafim de Sarov, care va fi asezat pentru inchinarea pelerinilor de pe Colina Patriarhiei si apoi va fi oferit comunitatii ortodoxe ruse arondate Bisericii Sfantul Nicolae - Tabacu din Capitala.

Patriarhul Kiril va participa anul la manifestarile religioase dedicate Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, care au inceput marti, cand moastele Sfantului Dimitrie cel Nou si ale Sfantului Ierarh Nectarie au fost depuse la noul baldachin de pe Colina Patriarhiei. Joi, de la ora 17.00, va avea loc procesiunea "Calea Sfintilor", care urma sa aiba loc marti, dar a fost amanata din cauza ploii. In timpul acesteia, pe langa icoana si moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, un fragment din lemnul Sfintei Cruci, icoana si moastele Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina, va fi purtata si icoana Sfantului Serafim de Sarov.

Vineri, cand este sarbatorit Sfantul Dimitrie cel Nou, Liturghia va fi oficiata, de la ora 9.00, la Altarul de vara de langa Catedrala Patriarhala, de catre Patriarhul Daniel, Patriarhul Kiril, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului si al Intregii Albanii, Anastasie, si Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Tinuturile Cehiei si din Slovacia, Rastislav, impreuna cu ierarhii straini delegati ai Bisericilor Ortodoxe si ierarhii romani prezenti la hram.

De asemenea, sambata, de la ora 9.00, Patriarhul Kiril va lua parte, alaturi de ierarhii romani si straini, la slujba Te Deum care va marca zece ani de la intronizarea Patriarhului Daniel, iar la ora 10.00, in Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei va avea loc sedinta solemna a Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, dedicata Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor si pictorilor bisericesti si Anului comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului in Patriarhia Romana. In cadrul sedintei solemne, Intaistatatorii sau sefii delegatiilor Bisericilor Ortodoxe vor prezenta expuneri cu privire la Dificultatile marturisirii credintei in timpul regimului comunist si importanta libertatii religioase astazi.

Citeste si:
Papa Francisc nu se va mai întâlni cu Patriarhul Kiril la...
Papa Francisc nu se va mai...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.