Un incendiu violent a izbucnit, sambata, la un depozit de mase plastice, lacuri si vopseluri din Vaslui, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Se degaja mult fum in atmosfera, fiind solicitate unitati de sprijin din judetele invecinate.

Update 13:31- Incendiul de la depozitul de mase plastice si vopseluri din Vaslui a fost lichidat, dar inca mai exista zone din care iese fum, astfel incat echipajele raman in zona pentru supraveghere. Autoritatile vor incerca sa stabileasca de la ce a pornit focul, iar specialisii in constructii trebuie afle daca structura de rezistenta a cladirii a fost afectata.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (ISGU) un incendiu a izbucnit, sambata, la un depozit de mase plastice, lacuri si vopseluri din Vaslui.

Pentru lichidarea incendiului, care se manifesta cu degajari mari de fum, la fata locului pompierii intervin, la locul interventiei deplasandu-se si un echipaj de Terapie Intensiva mobila si unul al Serviciului Judetean de ambulanta.

La randul lor, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui au declarat, pentru News.ro, ca incendiul se manifesta violent pe o suprafata de aproximativ trei – patru sute de metri, fara a exista victime.

Persoanele care se aflau in depozit s-au autoevacuat, iar pompierii au intervenit pentru scoaterea mai multor bunuri din hala.

Misiunea este in dinamica

Pompierii recomanda persoanelor aflate in apropiere sa ramana in locuinte pana la stingerea incendiului, sa evite deplasareaiin zona de manifestare a incendiului, sa inchida usile si ferestrele locuintelor pentru evitarea patrunderii fumului generat de incendiu, sa paraseasca zona de manifestare si sa identifice locuri sigure, aerisite.

Prefectul de Vaslui, Educard Popica, a declarat, sambata, pentru News.ro, ca deocamdata nu se pune problema evacuarii populatiei din cauza fumului degajat de incendiul de la depozitul de mase plastice si vopseluri.

”Reprezentantii Garzii de Mediu s-au deplasat la fata locului si, in urma discutiei cu ei, nu se pune problema evacuarii populatiei. Senzorii pe care ii au in zona nu au inregistrat valori care sa fie daunatoaren pentru populatie”, a declarat Eduard Popica.

Potrivit acestuia, a fost activat Planul Rosu de interventie si se lucreaza cu 11 autospeciale, patru dintre ele venite din judetele Iasi si Bacau.

Prefectul a mai precizat ca incendiul a fost localizat si se intervine pentru lichidare.

Potrivit ultimelor informatii, incendiul s-a manifestat pe o suprafata de 250 de metri patrati din hala in care mai multe firme au inchiriate spatii pentru depozitarea de mase plastice, lemn si vopselkuri.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Reprezentantii Prefecturii Vasui au mai precizat ca nu se aflau foarte mult persoane in depozit la momentul declantarii incendiului. Toate persoanele au iesit afara la timp, astfel incat nu exista victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.