O femeie de 49 de ani din Vaslui a ajuns in stare critica la spital, cu intestinele perforate, dupa ce a tinut o cura de slabire cu bicarbonat de sodiu alimentar.

Elena Popa a ajuns la spital in stare foarte grava dupa ce, intr-o zi, ea a asociat bicarbonatul de sodiu cu apa minerala si struguri. La scurt timp, ea a inceput sa aiba dureri mari si a fost transportata de urgenta la spital, unde medicii au descoperit ca are intestinul subtire perforat, din cauza combinatiei periculoase de substante.

Femeia a fost supusa unei operatii, iar starea sa parea sa se amelioreze, astfel ca, dupa 17 zile, medicii se gandeau sa o externeze. Acest lucru nu s-a mai intamplat insa, deoarece pacienta a facut infarct

"Dupa ce am operat-o, a sustinut ca totul a pornit de la o cura de slabire cu bicarbonat pe care o tinea. Nu stiu exact ce s-a intamplat de inima pacientei a cedat, dar totul parea sa mearga spre bine. Este posibil ca un stres sa-i fi provocat infarctul, o traire intensa a perioadei in care a venit la spital in stare grava. Dupa interventia chirurgicala, am discutat discutat si cu familia. Voiau sa o mute la Iasi. Am fost de acord si chiar am luat legãtura cu medicii ieseni pentru transfer, dar nu a mai fost nevoie pentru ca si la Vaslui i-a fost acordata o atentie deosebita din partea tuturor cadrelor medicale. Era un caz deosebit. Se simtea din ce in ce mai bine si se pregatea pentru externare. Vecinii de salon chiar au stat de vorbã cu ea cu cateva secunde inainte ca inima sã inceteze sa mai bata. Totul s-a petrecut extrem de repede si toate manevrele de resuscitare au rãmas fara raspuns", a declarat medicul curant al Elenei Popa, potrivit site-ului vremeanoua.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.