Deputatul ALDE Varujan Vosganian revine cu noi precizari dupa ce cu o zi in urma a afirmat ca inclinatia romanilor spre autoconsum "ne costa in fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei", scrie digi24.ro.

"Gaina noastra de pe Facebook a invins-o la audienta pana si pe Codruta Kovesi!

Vom mai avea prilejul sa vorbim despre povestea acestei gaini ouatoare, cea mai celebra galinacee a tranzitiei, care a depasit-o in celebritate pana si pe surata ei care nastea pui vii. Dupa apoteoza zilei de ieri, iata cateva scurte comentarii la cele doua texte scrise de mine si la reactiile pe care le-au starnit:

1. Textele mele vorbesc explicit despre faptul ca economia naturala nu se impoziteaza si ca o asemenea intentie nu exista. Asadar, ideea orwelliana a impozitarii cotetelor nu-mi apartine.

2. Textele mele nu pomenesc de faptul ca economia naturala nu plateste impozite, ci de faptul ca economia naturala nu produce impozite. In drumul sau de la cotet la tigaie oul nu aduce bani, deci nu are cum sa produca impozite. Neproducand impozite, nici nu are cum sa le plateasca. Asadar, nici portretul gainii evazioniste nu-mi apartine.

3. Amintesc jurnalistilor, analistilor si postacilor indignati de textele mele ca chestiunile specializarii si plusprodusului, ale avantajelor economiei de piata fata de economia naturala au fost lamurite definitiv in restul Europei de scrierile lui Adam Smith (Avutia natiunilor - 1776) si David Ricardo (Principiile de economie politica - 1817). Cred ca, dupa doua secole, e cazul sa ne dumirim si noi", a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

Citeste si: Reactia lui Ciolos la afirmatia lui Vosganian privind autoconsumul din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.