Primul miner scos din subteranul Minei Lupeni are multiple traumatisme si tracturi, fiind transportat in coma indusa la Spitalul Floreasca, in timp ce cel de-al doilea nu are probleme grave, fiind dus la spitalul din Petrosani. Cel de-al treilea miner a fost gasit decedat.

Update 09:35- Prefectul de Hunedoara a declarat, vineri dimineata, pentru News.ro, ca cel de-al treaile miner, un barbat in varsta de 39 de ani, are rani usoare la picioare, iar starea sa este buna. El va ramane internat la spitalul din Petrosani, nefiind necesar transferul la o alta unitate medicala.

Update 08.27- Minerul transportat la Spitalul Floreasca este in stare extrem de grava

Oprita a precizat ca starea minerului este extrem de grava, dar s-a reusit stabilizarea acestuia pe durata transportului.

"A suferit un sindrom de strivire extrem de grav, in urma caruia s-au produs o serie de modificari in organism. Are insuficienta renala, iar leziunile sunt cele specifice acestui sindrom. La acest moment este in sala de operatii pentru o fractura", a spus medicul Oprita.

El a precizat ca barbatul are o fractura sii o luxatie la umar, insa nu acestea sunt problemele grave.

"Totii muschii corpului au fost practic topiti si organismul lui are o suferinta generalizata", a spus Bogdan Oprita.

Potrivit acestuia, dupa interventia chirurgicala minerul va fi dus la terapie intensiva, iar urmatoare ore si zile sunt hotaratoare pentru el.

"Urmatoarele ore si zile sunt hotaratoare pentru evolutia starii lui de sanatate. Este instabil si facem toate eforturile", a adaugat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca.


Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, Anemona Doda, cel de al treilea miner a fost gasit in jurul orei 5.00, s-a incercat resuscitarea la fata locului, insa fara succes, apoi a fost scos la suprafata si a fost declarat decesul.

Minerul avea 38 de ani.

Primul miner scos din subteran este in stare grava, cu multiple traumatisme si fractruri, se afla in coma indusa si a fost transportat la Spitalul Floreasca, in timp ce cel de-al doilea miner scos din subteran are rani superficiale, fiind dus la spitalul din Petrosani, scrie News.ro.

Primul miner este hipotermic, avand fracturi la umar si la picior

Secretarul de stat in cadrul MAI, Raed Arafat a declarat la Digi24 ca elicopterul care il transporta pr primul miner scos din subteran a decolat spre Bucuresti.
Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

”Primul pacient a decolat cu elicopterul, spre Bucuresti. In elicopter, la predare, a fost pus in coma indusa, adica este intubat. Speram sa ajunga cu bine la Bucuresti. Al doilea pacient nu pune probleme grave si urmeaza sa fie investigat la Spitalul din Petrosani”, a declarat Arafat.

Conform lui Arafat, starea primului miner este stabila, el fiind hipotermic si intubat si avand leziuni care denota ca a suferit un traumatism important.

”Pacientul este stabil, dar este hipotermic si prezinta leziuni care denota ca a suferit un traumatism important. Are fractura de femur, fractura de humerus si un traumatism toracic”,
a declarat Raed Arafat la Digi24.

Cel de-al doilea miner are o rana superficiala la picior

Ministrul Energiei, Toma Petcu a anuntat, imediat dupa ce primul miner blocat in subteran la Mina Lupeni a fost scos la suprafata, ca un al doilea ortac blocat urmeaza sa fie scos, acesta fiind ranit usor la un picior.

”Ne aflam in jur de 10 ore de la inceperea interventiei. Vreau sa felicit salvatorii, oamenii care au intrat in mina pentru a salva vietile colegilor lor. Am reusit sa scoatem primul miner, asteptam sa ne spuna medicii ca este in stare buna”, a declarat ministrul.

Toma Petcu a declarat ca cel de-al doilea miner va fi scos din subteran, acesta avand o stare de sanatate buna.
Citeste si:
A murit mama lui Cătălin Bordea: „Am avut un an greu”
A murit mama lui Cătălin...

”Cel de-al doilea miner urca spre noi, cu o usoara rana la picior, superficiala si de asemenea, am ajuns in zona celui de-al treiela miner si l-am identificat. Am incercat o comunicare cu el. Asteptam evolutia starii lui, sa ne spuna cum este”, a spus ministrul.

Petcu a declarat ca al doilea miner este ”pe picioarele lui”.

La momentul surparii tavanului unei galaerii, in abataj se aflau 11 mineri, opt dintre ei reusind sa se salveze. Tavanul galeriei, unde minerii faceau lucrari de consolidare, s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. Ei se aflau la o adancime de aproximativ 400 de metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.