Specialistii Clinicii Oana Nicolau au realizat instrumentul potrivit pentru parintii care vor sa fie cel mai bun suport pentru copiii lor in anul examenelor. “Ghidul parintelui de 10” a fost lansat in urma rezultatelor unui studiu efectuat in randul parintilor din Romania care au copii in clasele a 8-a si a 12-a.

Conform studiului, 70% dintre parintii copiilor aflati in anii de examen din Romania cred ca emotiile vor fi pe primul loc in topul problemelor pe care le vor avea elevii atunci cand vor sustine Evaluarea Nationala sau examenul de Bacalaureat. Totodata, 90% dintre cei chestionati au precizat ca isi vor ajuta copiii sa depaseasca etapele din anul examenului prin meditatii la materiile la care adolescentii au dificultati, dar si prin sustinere morala.

“Ne dorim ca prin acest ghid sa tragem un semnal de alarma asupra nevoii consilierii psihologice in randul elevilor care urmeaza sa sustina un examen important si dificil. Este important ca parintele sa inteleaga de ce meditatiile la emotii sunt la fel de importante ca meditatiile la diverse materii. Copilul trebuie sa invete sa-si cunoasca emotiile, trebuie sa stie cum sa le gestioneze din timp pentru ca in momentul examenului sa se concentreze mult mai bine”,
a declarat Dorina Stamate, psihoterapeut specializat in problemele adolescentului in cadrul Clinicii Oana Nicolau si coordonatorul “Ghidului parintelui de 10”.

Potrivit unui comunicat remis 9am, ghidul este primul instrument de acest gen din Romania si este structurat in trei module. In primul modul, ei sunt invatati cum sa depisteze problemele cu care se confrunta copiii in anul examenului, in cel de-al doilea le sunt prezentati pasii pe care un parinte trebuie sa-i parcurga pentru a-si ajuta copilul sa scape de presiunea examenului, iar in cel de-al treilea, parintii fac cunostinta cu psihoterapeutul si cu rolul consilierii in procesul de inlaturare a emotiilor copiilor din clasele a 8-a si a 12-a.

Clinica Oana Nicolau are peste 10 ani de experienta in psihoterapia copilului si a adolescentului. Cei mai buni specialisti ofera atat copiilor, cat si adultilor cel mai bun suport in etapele dificile prin care sunt nevoiti sa treaca pe parcursul vietii. Conform statisticilor clinicii, 95% din totalul copiilor care au trecut pragul cabinetului, in cei zece ani, au obtinut note remarcabile atat la Evaluarea Nationala, cat si la examenul de Bacalaureat.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

“Ghidul parintelui de 10” poate fi descarcat gratuit aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.