Irina Radu sustine ca se astepta sa fie demisa din functia de presedinte-director general (PDG) al Societatii Romane de Televiziune (SRTV) si ca din punctul ei de vedere votul din plenul reunit al Parlamentului a fost dat, miercuri, pe baza unor dezinformari. Ea a precizat ca probabil anumite decizii ale sale au deranjat si ca ”va veni ziua” in care Liviu Dragnea sa ii ceara scuze pentru minciunile pe care le-a crezut de la ”tot felul de micuti din jurul lui”.

Ea a adaugat ca probabil ca anumite decizii ale sale au deranjat si ca acestea ar urma sa fie ”corectate” foarte repede. Irina Radu a precizat ca ”la un moment dat” a deranjat insasi ”performanta”, pentru ca nu s-ar dori, de fapt, ca Televiziunea Romana sa progreseze.

Probabil anumite decizii au deranjat. Am inteles ca vor fi chiar corectate, intre ghilimele, astazi, maine, adica foarte rapid, deci vom vedea clar, in functie de ce decizii se vor lua, ceea ce a suparat din lucrurile facute de mine. Cred ca la un moment dat a deranjat insasi performanta. Cred ca nu se doreste de fapt ca TVR-ul sa progreseze. Sa iei un asemenea raport si sa-l pici in comisia de buget-finante mi se pare de ras, chiar de ras, nu am cuvinte, dupa atatia ani in care au trecut rapoarte cu minus”, a spus fostul PDG al TVR, potrivit News.ro.

Irina Radu a precizat ca ”anul trecut s-a incheiat cu un profit de vreo 6,2 milioane de lei. Un profit. Stie toata lumea ce inseamna asta, dupa ani de zile de pierdere”.

De asemenea, Irina Radu a spus ca are multe lucruri sa isi reproseze, unul dintre acestea reprezentand faptul ca nu a acordat mai multa atentie discutiilor cu clasa politica.

”Imi reprosez ca poate nu am acordat si eu mai multa atentie discutiilor cu clasa politica, pentru ca vad ca asta da rezultate. Imi reprosez ca poate n-am stiut sa transmit, cum sa va spun, mesajele corecte si atunci au ajuns la decidenti numai prostii si minciuni. Imi reprosez ca nu i-am «omorat» de tot pe unii pe care i-a schimbat. Trebuiau «omorati», mi-a zis toata lumea ca nu se face cu jumatate de masura, nu trebuie sa ai mila. Eu am zis lasa, nu vreau sa fac rau, corectez numai niste lucruri gresite. Imi reprosez ca am avut incredere in cine nu trebuia sa am. Imi reprosez ca anumite emisiuni le-am lasat, pentru ca am zis ca daca tot nu pot sa-i dau afara pe anumiti oameni, atunci ce fac, le platesc un salariu si ei stau degeaba, se plimba prin curte? Lasa-i sa munceasca macar. Sunt multe lucruri si cauzate de lucrul cu un Consiliu in care eu n-am avut o majoritate confortabila, n-am avut decat asa, sase-sapte voturi”, a mai spus Irina Radu.

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.