Tribunalul Alba a decis, luni, aplicarea unei pedepse de 25 de ani de inchisoare si plata a aproximativ 50.000 de lei pentru interlopul roman Ioan Clamparu, instanta contopind trei pedepse definitive aplicate barbatului in Romania, Spania si Italia. Decizia instantei nu este definitiva.

Potrivit Tribunalului Alba, instanta a decis, luni, ca Ioan Clamparu sa execute 25 de ani de inchisoare si sa plateasca 50.000 de lei daune morale pentru infractiunile sale, magistratii contopind trei pedepse pentru care infractorul roman a fost condamnat in Romania, Italia si Spania.

Tribunalul Alba a judecat o actiune introdusa de Ioan Clamparu, in luna ianuarie 2017, prin care a solicitat contopirea pedepselor din Romania si Spania: 11 ani si 8 luni, respectiv 20 de ani de inchisoare.

In timpul procesului de la Alba Iulia, magistratii au descoperit faptul ca Ioan Clamparu avea o alta condamnare de 18 ani de inchisoare, primita in 2008, in Italia.

Decizia Tribunalului poate fi contestata al Curtea de Apel in termen de 3 zile de la comunicare, scrie News.ro.

Ioan Clamparu denumit si “Cap de porc” este considerat unul dintre cei mai periculosi infractori romani, fiind incarcerat in prezent in Penitenciarul de maxima Siguranta din Aiud.

El a fost extradat in Romania, pe 17 aprilie 2015, de autoritatile spaniole, dupa condamnarea definitiva, in Spania, la 20 de ani de inchisoare.

Clamparu a fost condamnat, in Spania, in februarie 2012, la 30 de ani de inchisoare pentru proxenetism - pedeapsa maxima solicitata de procurori - de o instanta din Madrid, insa acesta a atacat decizia si a obtinut o pedeapsa de 20 de ani.

In februarie 2011, Ioan Clamparu a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in lipsa, la 13 ani de detentie, pentru constituire de grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori si intreruperea cursului sarcinii.

In septembrie 2011, Ioan Clamparu a fost prins in Spania, in conditiile in care era cautat de autoritatile judiciare romane de opt ani.

Grupul condus de Ioan Clamparu a strans, din activitati de crima organizata, sume totalizand milioane de dolari, bani folositi si pentru a determina stoparea anchetei declansate impotriva retelei de crima organizata coordonata de el, se arata in rechizitoriul DIICOT.

Citeste si:
Elena Udrea susține că nu poate sta în arest pentru că suferă de...
Elena Udrea susține că nu...

La inceputul lunii iulie 2011, peste 100 de persoane au fost arestate in cadrul unei operatiuni globale de amploare a Interpol, supranumita Infra-Red, ce ii vizeaza pe unii din cei mai periculosi fugari ai lumii, pe lista de cautari fiind si romanul Ioan Clamparu, suspectat de trafic de persoane. Anchetatorii au vizat 29 de tari si 450 de persoane suspectate de infractiuni precum crime, pedofilie sau trafic de droguri.

In 2016, pedeapsa de 20 de ani primita in Spania de interlopul Ioan Clamparu pentru proxenetism a fost redusa cu un an si aproximativ 20 de zile de instanta suprema din Romania pentru perioadele petrecute in detentie in strainatate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.