Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleante dupa decesul lui Mircea Ionescu Quintus.

"Ne-am despartit astazi de un adevarat senior al politicii romanesti, domnul Mircea Ionescu-Quintus. In ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a ramas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat si pe care l-a servit fara incetare.

Domnului Quintus ii datoram multe lucruri bune din viata noastra publica, dar mai ales contributia la revigorarea unei doctrine democratice in anii ’90 si la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului si integritatii actului politic.

Asa a fost domnul Quintus si asa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn si responsabil, senin, cu spirit moderat si profund devotat tarii sale. Calatoria seculara a domnului Quintus se incheie aici, insa mostenirea sa politica va ramane pentru noi o profesiune de credinta. Dumnezeu sa-l odihneasca!", se arata in mesajul sefului statului, potrivit Administratia Prezidentiala.

Totodata, Presedintele Romaniei a transmis familiei Ionescu-Quintus o scrisoare de condoleante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.