Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, in varsta de 100 de ani, a incetat din viata.

Nascut in 1917, in plin Razboi Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a inscris in PNL la varsta de 19 ani, a luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial, a fost detinut politic in perioada comunista, iar dupa Revolutie a fost presedinte al PNL, ministru al Justitiei, deputat si de doua ori senator.

Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis in luna martie, cu o zi inaintea implinirii varstei de o suta de ani.

Ultimul eveniment public la care a participat Mircea Ionescu Quintus a fost ceremonia de la Palatul Cotroceni la care a fost decorat si care a avut loc in 17 martie. Seniorul liberal a fost decorat de presedintele Iohannis cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de ofiter, fiind al treilea presedinte care i-a oferit o distinctie, dupa Ion Iliescu si Traian Basescu.

El a luat parte, tot in luna martie, si la Consiliul National de Coordonare al PNL, unde liberalii au stabilit calendarul si regulile alegerilor interne din partid. „Sunt membru al PNL de 80 de ani. Impreuna cu tatal meu am trait 100 de ani in acest partid. Nimic nu mi-a putut clinti sau misca in vreun fel adeziunea la el si increderea in el. Abia astept momentul in care sa felicit pe urmatorul presedinte, pe noul presedinte al PNL, sa-l asigur de sprijinul meu si sa va asigur pe toti care luptam pentru victoria PNL”, le-a spus seniorul liberal mai tinerilor sai colegi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.