Autointitulatul rege international al romilor, Dorin Cioaba, a fost retinut, miercuri seara, in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu estimat la cinci milioane de euro, instrumentat de catre politistii din Mehedinti. Pana la aceasta ora au fost retinute in total cinci persoane, dar audierile continua.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Mehedinti, Madalina Viziru, a declarat, miercuri seara, pentru News.ro, ca Dorin Cioaba a fost retinut in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de cinci milioane de euro.

Pana la ora transmiterii acestei stiri au fost retinute in total cinci persoane, dar audierile continua.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, in urma celor 28 de perchezitii facute de politistii din Mehedinti si ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane in judetele Mehedinti, Timis, Arges, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum si in municipiul Bucuresti, la persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscala si spalarea banilor, au fost confiscate doua masini de lux, precum si 792.500 de lei, 47.935 de euro si 800 de dolari si 97.000 de lei in cont bancar.

Una dintre perchezitii a avut loc la locuinta din Sibiu a lui Dorin Cioaba, autointitulat rege international al romilor. Sotia acestuia, Sighisoara, a fost ridicata de politisti si dusa la audieri. De asemenea, s-au facut perchezitii la persoane si firme din Strehaia.

Dorin Cioaba a spus ca sunt vizate doua societati administrate de catre Sighisoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi in valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii sustin ca sunt fictive.

Conform Politiei Romane, in perioada 2009 - 2014 reprezentantii mai multor societati comerciale ar fi creat un circuit infractional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, in scopul eludarii obligatiilor fiscale.

Astfel, suspectii ar fi inregistrat in contabilitatea societatilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la baza operatiuni comerciale fictive, in valoare totala de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. si ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

Ulterior, prin intermediul societatilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spalare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost facute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societatilor, pentru disimularea provenientei ilicite a banilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.