Romania se afla pe locul 57 intr-un top al celor mai fericite tari, insa dincolo de fericirea colectiva, depinde de noi daca traim sa nu o viata implinita.

Desi o multime de persoane considera ca fericirea este un obiectiv ce se atinge odata cu bifarea unui salariu suficient de mare, adevarul este ca ea sta in obiceiuri marunte, pe care le putem controla. Exista cateva obiceiuri si principii pe care, daca le adopti, vei reusi sa privesti viata dintr-o perspectiva mai luminoasa. Iata cateva dintre ele:

1. Un obicei care iti va oferi nopti mai linistite si te va ajuta sa privesti altfel viata

Un obicei pe care il au din ce in ce mai putine persoane astazi este cititul inainte de culcare. Inainte sa adormim ne uitam la televizor, la laptop, in telefon, avem parte de un somn agitat, apoi ne trezim mai obositi decat ne-am culcat. Ei bine, daca ti-ai face un obicei din a citi in fiecare seara, vei observa ca ai parte de nopti mai linistite si de zile cu mai multa energie.

Alege o carte motivationala sau de aventuri dintre aceste titluri interesante si incearca pentru o luna sa citesti inainte de culcare. In scurt timp va deveni un obicei care iti va aduce numai beneficii si care, iti vine sa crezi, sau nu, are potentialul sa te faca mai fericit.



2. Zambeste mai mult

Suna putin ciudat, insa este un principiu care functioneaza asemeni lui „foamea vine mancand”. Zambind, atragi zambete, iar starea de spirit se imbunatateste chiar si in cele mai proaste zile. Un studiu realizat in 2011 la Michigan State University arata ca putem atrage fericirea prin zambet. Este un gest care nu implica niciun efort, asa ca nu ai niciun motiv sa nu il incerci.

3. Da lenevitul la piscina pe plimbari in natura

Toata vara ai definit fericirea ca fiind leneveala la piscina, insa, daca vrei sa te simti implinit, trebuie sa te pui in miscare. Vacantele la all-inclusive, in care ziua e impartita intre stat la plaja si masa nu iti aduc la fel de multa fericire precum o plimbare in natura si o drumetie in locuri noi, ocazie cu care iti pui in miscare tot corpul. Nu spunem ca e un pacat sa lenevesti la soare, ci doar ca ar fi o idee buna sa le alternezi.

4. Investeste-ti banii in experiente, nu in lucruri

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Berkeley din California, banii pentru care muncim atat de mult ar trebui cheltuiti pe experiente si nu pe lucruri. Un telefon nou, o jacheta cocheta, un dulap plin cu rochii - gandeste-te ca, adunate, ele se traduc in bani suficienti pentru o calatorie intr-o tara indepartata, o experienta noua, ce te va implini mult mai mult decat lucrurile.

5. Ai grija de corpul tau

Nu poti fi fericit daca nu te simti bine din punct de vedere fizic. Ai grija de tine si de corpul tau, adoptand un stil de viata sanatos. O alimentatie echilibrata si miscarea te ajuta sa te simti bine, in forma, si in felul acesta vei preveni si eventuale boli.

Fericirea se construieste in fiecare zi si trebuie sa lucrezi la ea. Daca astepti un moment iesit din comun ca sa simti fericirea, e posibil ca ea sa nu vina niciodata. In plus, unele dintre obiceiurile de mai sus sunt atat de usor de adoptat si pot face o diferenta atat de mare in viata ta, incat merita macar incercate.

Citeste si:
Analiză făcută din birou. Un salariu de 1.400 de lei, suficient...
Analiză făcută din birou. Un...

Sursa foto: Marjan Apostolovic/Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.