Din lipsuri nu se nasc visuri. Dar daca un copil e sustinut sa mearga la scoala, acel simplu "Prezent!" cand se striga catalogul face ca viitorul sa se schimbe in bine.

Potrivit datelor Eurostat, rata abandonului scolar timpuriu situeaza Romania intre primele trei state ale Uniunii Europene. Saracia extrema si responsabilitatile domestice sunt piedici cu consecinte puternice pentru copiii provenind din medii defavorizate. Cea mai grava dintre acestea este abandonul scolar.

Sub titlul "Viitorul striga prezent!", SOS Satele Copiilor Romania initiaza o campanie de strangere de fonduri, al carei obiectiv final consta in sustinerea la scoala a celor aproximativ 200 de copii si tineri, lipsiti de ingrijirea familiei si care cresc acum sub ocrotirea organizatiei.

Donatiile colectate in aceasta campanie sunt utilizate in proportie de 100% pentru acoperirea cheltuielilor pe intreg parcursul anului scolar, cum ar fi achizitionarea de rechizite, imbracaminte si incaltaminte noua, a costurilor de ingrijire medicala, terapie psihologica, activitati extra-scolare si educatie de calitate.

Este important ca fiecare dintre noi sa oferim un sprijin constant si un angajament pe termen lung pentru mentinerea copiilor la scoala. Eforturile SOS Satele Copiilor Romania au fost rasplatite cu rezultate bune in 2016: o promovabilitate scolara de 99% pentru copiii care cresc in cele trei Sate ale organizatiei. Totodata, 90% dintre tinerii care au iesit de sub protectia SOS in ultimii 25 de ani si-au gasit un loc de munca stabil si sunt bine integrati in societate", marturiseste Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania.

Ideea campaniei porneste de la faptul ca abandonul scolar sau absentele de la ore le rapesc copiilor sansa de a fi mari intr-o zi. Pentru ei, viitorul e „absent”. Dar lucrurile se pot schimba in bine, daca investim acum pentru ca maine sa fie bine.

In cadrul campaniei, fondurile vor fi stranse prin mai multe metode:
- donatie online cu cardul pe website-ul campaniei: www.viitorulprezent.sos-satelecopiilor.ro;
- prin SMS la 8844 cu textul Mama (2 Euro pe luna);
- prin donatii bancare direct in contul bancar al organizatiei SOS Satele Copiilor Romania: RO84BACX0000001080003013.

Citeste si:
Cum te poate ajuta o campanie de advertoriale SEO?
Cum te poate ajuta o campanie...

Campania “VIITORUL STRIGA PREZENT!” se va desfasura in perioada 4 septembrie – 4 octombrie si se adreseaza atat publicului larg, oamenilor de bine care doresc sa contribuie la ajutorarea copiilor ramasi fara sustinerea familiei, cat si companiilor, institutiilor si reprezentantilor media.

***Despre SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Children’s Villages International, organism care deruleaza programe in 134 de tari ale lumii. Asociatia SOS Satele Copiilor Romania este prezenta in Romania de 27 de ani si isi desfasoara activitatea prin 3 programe la nivel national: in Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau.

Activitatea organizatiei este centrata pe asistarea si sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei biologice. In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care aproape 200 cresc in familia SOS Romania.

Citeste si:
Protest în școala unde predă Amalia Bellantoni. Părinții nu o vor...
Protest în școala unde predă...

SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.