Furtunile au facut ravagii in mai multe localitati din judetele Harghita, Teleorman, Mures si Hunedoara.

Pompierii din judetul Mures au intervenit pentru inlaturarea efectelor furtunilor in Targu Mures, dar si in cateva localitati din judet. Peste zece copaci s-au rupt si au blocat drumuri, au avariat masini, dar si cladirea Spitalului TBC si un bloc.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mures au declarat, duminica, pentru News.ro, ca echipajele de pompieri militari si voluntari intervin pentru indepartarea efectelor furtunii, an Targu Mures, dar si in judet.

In municipiul resedinta de judet, 12 copaci au cazut, blocand doua sosele si avariind patru autoturisme.

Un copac a cazut pe cladirea Spitalului TBC, iar un brad pe un bloc din Targu Mures. ”Inca se intervine in mai multe zone pentru indepartarea copacilor sau a crengilor care au cazut in urma ploii”, au precizat reprezentantii ISU Mures.

Judetul Mures s-a aflat, duminica, sub cod portocaliu de ploi abundente, vijelii, descarcari electrice si grindina.

Harghita: Trafic feroviar blocat din cauza unor copaci cazuti pe firele de contact

Traficul feroviar a fost complet blocat intre Baile Tusnad si Bicsadu Oltului, judetul Harghita, din cauza mai multor copaci care au cazut pe firele de contact. Mai multe trenuri stationeaza in gari, iar echipejele intervin pentru indepartarea copacilor si remedierea defectiunii.

Zeci de copaci si brazi au fost smulsi de vant, intervenindu-se pe mai mai multe drumuri judetene si nationale.

De exemplu, s-a intervenit pe DN 13 A, unde patru copaci au fost doborati de vant, s-a intervenit intre Borsec si Corbu, pentru degajarea a douazeci de brazi, pe DN 13 B, pe DN 12, dar si pe DJ 138 unde au fost 15 brazi rupti.

Acoperisul pietei din Petrosani, de 1.200 de metri patrati, smuls de vant

Acoperisul pietei agro-alimentare din Petrosani, judetul Hunedoara, cu o suprafata de 1.200 de metri patrati, a fost smuls de vant, duminica, iar tabla si lemnul desprinse au avariat trei autoturisme si doua chioscuri, fara a rani vreo persoana. Pompierii au mai intervenit pentru indepartarea unor crengi si copaci de pe un drum judetean si de pe firele de curent.

Mai multe echipaje de pompieri ale Detasamentului Petrosani au actionat pentru segmentarea si indepartarea elementelor din lemn si tabla cazute.

Citeste si:
Accident grav în Teleorman: două autobuze, spulberate de un TIR...
Accident grav în Teleorman:...

De asemenea, pompierii au intervenit in Deva, pe strada Scarisoara, pentru inlaturarea unei crengi cazute pe firele de curent, iar o echipa a Statiei Brad a indepartat un copac cazut la Tarnava de Cris, ce a blocat un sens de mers al drumului judetean.

Teleorman: Acoperisuri smulse si copaci rupti de vantul puternic

O furtuna puternica a provocat, duminica dupa-amiaza, numeroase pagube in judetul Teleorman, vantul puternic smulgand acoperisuri si rupand mai multi copaci. Cea mai afectata este resedinta judetului, municipiul Alexandria, unde vantul puternic a produs pagube in mai multe cartiere, vijelia durand mai putin de o ora.

Cel mai afectat este municipiul resedinta de judet, Alexandria, unde vijelia a rupt copaci si a smuls acoperisuri. Astfel, pe strada 1 Mai din Alexandria un acoperis a fost luat de vantul puternic, iar pe strazile Alexandru Ghica, Fratii Golesti, Libertatii, 1 Mai si B 3 mai multi copaci au cazut pe carosabil.

Citeste si:
Jumătate de țară intră sub avertizare cod portocaliu de ploi...
Jumătate de țară intră sub...

De asemenea, mai multe autoturisme au fost avariate din cauza tencuielii desprinse de pe cladiri sau a bucatilor de acoperis smulse de vantul puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.