Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Marian Burcea, care a fost retinut de procurorii DNA in noaptea de joi spre vineri, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis Curtea de Apel Bucuresti.

De asemenea, au fost arestati pentru 30 de zile Costache Alin Sergiu, Ciobanu Nicolae Sergiu, Mischie Razvan Mihai, Costica Maria, precum si pentru avocata Manta Cristina, Petrescu Mina Elena , Sardare Jeana , Mocanu Gabriela, Bara Lucian Vasile, Munteanu Ovidiu, Mihaescu Ion Ovidiu si Geambasu Ion Razvan, iar Irina Adelina Geambasu urmeaza sa fie cercetata in arest la domiciliu, informeaza telegrafonline.ro.

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a demis vineri din functie.

DNA a anuntat, vineri, ca 14 persoane au fost retinute in urma celor cincizeci de perchezitii care au avut loc in dosarul decontarilor fictive de servicii medicale la domiciliu.

Astfel, s-a dispus retinerea lui Marian Burcea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru constituirea unui grup infractional organizat si folosirea influentei in exercitiul functiei de conducere in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Marian Burcea a fost numit in functie in martie 2017, pana atunci ocupand postul de director general adjunct al Casei de Asigurari de Sanatate a Armatei.

Citeste si: Dragnea neaga orice implicare in numirea lui Marian Burcea la sefia CNAS


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.