Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sustine ca nu exista niciun fel de influenta a sa in numirea lui Marian Burcea la conducerea CNAS.

"Nu eu l-am propus pe domnul Burcea, asta nu inseamna ca am avut sau am o parere proasta despre dumnealui, dar daca anchetatorii au ajuns la aceasta concluzie, sa mearga pe aceasta linie. Nu exista niciun fel de influenta a mea in propunea sau numirea domnului Burcea la Casa de Sanatate. Mai mult nu vreau sa comentez despre ce este in dosar, pentru ca nu stiu", a spus liderul social-democrat, citat de europafm.ro.

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a demis din functia de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pe Marian Burcea, care a fost retinut de procurorii DNA in noaptea de joi spre vineri.

DNA a anuntat, vineri, ca 14 persoane au fost retinute in urma celor cincizeci de perchezitii care au avut loc in dosarul decontarilor fictive de servicii medicale la domiciliu. Acestea vor fi prezentate cu propunere de arestare preventiva, la Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel, s-a dispus retinerea lui Marian Burcea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru constituirea unui grup infractional organizat si folosirea influentei in exercitiul functiei de conducere in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Marian Burcea a fost numit in functie in martie 2017, pana atunci ocupand postul de director general adjunct al Casei de Asigurari de Sanatate a Armatei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.