Social 30 August 2017 18:17 de Clara Vacaru
Desi a primit asigurari ca statul roman o va ajuta sa isi rezolve problemele cu obtinerea concediului medical, Magda Vasiliu a avut parte de un nou contact cu birocratia din Romania.

Pentru a-si putea lua concendiu medical, functionarii de la Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSP) ii cer Magdei Vasiliu sa aduca un tabel care sa dovedeasca faptul ca prezentatoarea a fost internata cu baietelul ei in Italia. Acest lucru este imposibil insa, spune ea, explicand, intr-o postare pe Facebook, de ce.

"Azi am inteles pe deplin ce inseamna asa zisa "noapte a mintii"... mai jos sunt trei poze ale unui document medical, emis de spital, datat 14.07.2017 si parafat de medicul care-l vede constant pe Vlad... O angajata DSP Bucuresti ii cere prietenei mele care se lupta de o luna cu dosarul concediului medical un "tabelas" (!)... din care sa reiasa ca eu am fost internata cu copilul... Va dati seama ce nivel profesional a atins aceasta individa, daca ea nu cunoaste desfasurarea unui protocol oncologic... pentru ca ea are nevoie de un tabelas din care sa reiasa ca am fost internata intre 11 si 26 iulie.

Nu, doamna! Nu am fost internata... am stat cu copilul meu acasa, avea aplazie medulara si vomita. Cam asa e vreo 10 zile dupa chimio... intre 11 si 26 iulie am facut vizite la spital, a facut analize, a fost consultat si evaluat. In plus, conform documentului, Vlad are programate recoltare de sange si control, acasa! "A domicilio", scrie in certificatul medical!! Ca asa fac italienii... Fara sa perceapa un ban, trimit cadre medicale acasa la pacientii oncologici...

Deci, cu "tabelasul" nu ma pot prezenta in fata functionarei DSP, pentru ca nu-l am! Si pentru ca mi-e rusine sa le cer celor de la spital "tabelase" - asta ar insemna ca trebuie sa le explic si cat de birocrati si inapoiati suntem! Doamna director de la DSP ar trebui sa afle ce probleme au unii subalterni! Nu cunosc protocoale oncologice, probabil nu stiu ce e aplazia medulara, anemia etc!!! Dar lucreaza la DSP!!! Si vor tabele... eu n-am tabele! Si poate asta o fi motivul pentru care prietena mea alearga de o luna cu acea mizerie de concediu medical, fara sa poata rezolva niste chestiuni teoretic simple, practic insa, imposibile... ca, deh, n-ai tabel, nu existi! Asa e la DSP Bucuresti... si n-au decat sa nu-mi mai dea nicio hartie, niciodata! Eu nu cer favoruri! Cer ceea ce mi se cuvine! In tara mea, o functionara DSP vrea tabele! Si e platita din bani publici... cati or mai fi ca ea?!?", a scris, pe Facebook, Magda Vasiliu.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.