Social 30 August 2017 14:01
Eugen Tomac ii solicita ministrului de Externe infiintarea functiei de Ambasador Digital al Romaniei.

"Cer sa se infiinteze functia de Ambasador Digital al Romaniei

Cu prilejul Reuniunii anuale a Diplomatiei Romane, ii cer Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, sa infiinteze functia de Ambasador Digital al Romaniei. In aceasta functie trebuie investit un specialist care sa tina legatura cu cele mai mari companii de tehnologie din lume, precum Apple, Google, Microsoft sau Facebook. Dupa valoarea brandurilor, venituri si influenta internationala, marile companii din domeniul tehnologiei au devenit un nou tip de natiuni, iar tara noastra trebuie sa se adapteze acestor noi realitati.

Doar veniturile din publicitate estimate ale Google si Facebook din acest an reprezinnta jumatate din PIB-ul Romaniei pe 2017. Anul acesta, Google se asteapta la un venit din reclame digitale in valoare de 73,75 miliarde de dolari, in timp ce Facebook este asteptata sa aiba un venit de 36,29 miliarde de dolari, in timp ce PIB-ul Romaniei pe 2017 este estimat la 220,0 miliarde de dolari.

Sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC), este unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei romanesti, este asteptat sa ajunga inainte de 2020 la 4 miliarde de euro sau 2,5% din PIB. Atragand toate tipurile de actori economici, de la giganti mondiali in domeniul IT la mii de antreprenori locali, specialistii romani din sectorul TIC reprezinta unul dintre activele importante ale Romaniei. Aproximativ 90.000 persoane lucreaza in prezent in industrie.

Mi-as dori ca Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane sa fie un moment in care Ministerul Afacerilor Externe sa vina cu abordari noi, care sa ne permita tarii noastre sa actioneze eficient in contextul noilor realitati din politica internationala. Danemarca si-a desemnat deja un Ambasador Digital, sper sa faca si Romania cat mai degraba acest demers extrem de important pentru dezvoltarea economica a tarii noastre", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Citeste si:
Eugen Tomac: „România nu are nicio șansă să intre în Schengen în 2023”
Eugen Tomac: „România nu are...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.