Social 25 August 2017 10:52
Pe 15 octombrie, Consiliul Judetean Olt va organiza un referendum, pentru atribuirea numelui Olt-Romanati judetului, potrivit unei hotarari adoptate joi. 

Cetatenii sunt chemati sa se raspunda cu "Da" sau "Nu" la intrebarea: "Sunteti de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanati judetului Olt?".

Pentru organizarea acestui referendum, Consiliul Judetean aloca 500.000 de lei.

Proiectul a fost adoptat, joi, de majoritatea consilierilor, alcatuita din reprezentanti ai PSD si ALDE. Consilierii PNL si PMP au votat impotriva considerand ca acest demers va implica un buget mai mare de 500.000 de lei, iar cetatenii sunt "foarte putin interesati de acest referendum si de schimbarea denumirii judetului", informeaza Digi24.ro.

Presedintele Consiliului Judetean, Marius Oprescu, considera ca acest demers vine ca o reparatie morala fata de locuitorii fostului judet Romanati si anunta ca populatia nu va fi nevoita sa schimbe documentele in situatia validarii referendumului.

„Actualul judet Olt este format din marea parte a doua judete istorice, fostul judet istoric Olt si fostul judet istoric Romanati. (...) Noi incercam sa aducem, pe singura cale pe care noi o consideram corecta pentru o reparatie morala, prin acest referendum prin care incercam sa atribuim judetului Olt denumirea de Olt-Romanati. Nu se schimba nimic, (...) niciun act de identitate, niciun permis de conducere, niciun certificat de nastere, pasaport buletin, placute de inmatriculare ale masinilor, nu vor fi schimbate decat la termenul de expirare al lor. (...)Alte costuri suplimentare decat cele pe care le-am prevazut noi din bugetul CJ pentru a tine acest referendum nu vor fi”, a declarat Marius Oprescu.

El a precizat ca, in perioada urmatoare, Autoritatea Electorala Permanenta va stabili un calendar in care se va desfasura acest referendum.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

„Vom anunta Autoritatea Electorala Permanenta care in cel mai scurt termen ne va livra un regulament si un calendar de desfasurare. Acel calendar il vom aplica printr-o dispozitie la nivelul judetului Olt. Din momentul in care vom avea calendarul, in el va fi cuprinsa si ziua in care vom face informarea publica de declansare a acestui referendum. (...) Data de 15 octombrie este o data deja stabilita pe care nu o vom schimba”, a adaugat Oprescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.