Social 23 August 2017 10:50
Motociclistul lovit duminica in localitatea brasoveana Fundata de o masina de politie aflata in misiune este la randul sau politist in judetul Giurgiu. Declaratiile prietenilor sai si cele ale politistilor sunt contradictorii, astfel ca, pentru a nu exista niciun fel de indoieli cu privire la ancheta, dosarul a fost preluat de Parchetul Curtii de Apel Brasov.

Potrivit ultimelor informatii, Tiberiu Marin, motociclistul lovit de un echipaj al Politiei, duminica, in localitatea Fundata, este si el politist, fiind angajat in 2016, din sursa externa, ca agent adjunct la Postul de Politie din Gaiseni, judetul Giurgiu.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, politistul lovit se afla cu trei prieteni, care au avut o alta varianta asupra modului in care s-a produs accidentul. Astfel, politistii din Bran care se aflau in patrulare au spus ca politistii le-au facut semn sa ii depaseasca si nu si-au dat seama ca au fost urmariti. Mai mult, ei reclama ca politistii le-au facut in mod intentionat semn sa depaseaca pentru ca mai apoi sa fie amendati.

Declaratiile lor se contrazic insa cu cele ale politistilor din Bran si cu cele ale martorilor

Aceleasi surse din ancheta spus ca in zona ar exista o camera de supraveghere, iar pe imagini se vede cum motociclistii trec pe rosu si nu acorda prioritate pietonilor.

Tiberiu Marin, motociclistul lovit de masina Politiei, este internat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov si urmeaza sa fie audiat.

Pana marti, el nu depusese nicio plangere impotriva colegilor sai.

Intre timp, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov.

"Cauza a fost preluata de la Parchetul de pe langa Judecatoria Zarnesti pentru inlaturarea oricaror suspiciuni de partialitate in efectuarea anchetei, avand in vedere afirmatiile facute in spatiul public de prim - procurorul acestei unitati de parchet cu privire la vinovatia politistului implicat in accident“, se arata in comunicatul procurorilor.

Accidentul s-a produs dupa o urmarire a doi motociclisti care nu au oprit la semnalele politistilor, unul dintre motociclisti fiind ranit.

"Din actele de cercetare efectuate pana in prezent s-a stabilit ca in data de 20 august 2017, in jurul orei 18.00, pe DN 73, pe raza localitatii Fundata, judetul Brasov, o autospeciala Dacia Logan, la volanul careia se afla un politist din cadrul Politiei Statiunii Bran, intr-o curba deosebit de periculoasa la stanga, a intrat in coliziune cu o motocicleta marca Suzuki, care circula in fata sa si in acelasi sens, provocand caderea motocicletei si vatamarea corporala a conducatorului acesteia. Urmarirea penala se efectueaza de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov“, se arata intr-un comunicat de presa.

Citeste si:
SUA intervin pentru salvarea marinarilor răpiți de rebelii houthi....
SUA intervin pentru salvarea...

Motociclistul lovit a fost ranit la picior, dupa ce a fost urmarit zece kilometri de catre politisti pana in localitatea brasoveana Fundata din cauza ca a refuzat sa opreasca la somatiile acestora. Potrivit politistilor, totul a inceput in statiunea Bran cand doi motociclisti au fost vazuti de un echipaj de Politie dupa ce au savarsit mai multe contraventii, scrie News.ro.

Parchetul de pe langa Judecatoria Zanesti deschisese un dosar penal in acest caz pentru vatamare corporala din culpa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.