Social 7 August 2017 17:52
La finalul saptamanii trecute s-a desfasurat finala mondiala a Microsoft Office Specialist World Championship 2017 in Anaheim, California, SUA. Reprezentantul Romaniei, Tiberiu Danciu, elev la Colegiului National Grigore Moisil din Bucuresti, a fost desemnat campion mondial in cadrul prestigiosului eveniment care atrage elevi si studenti din toata lumea.

In cadrul etapei mondiale a concursului, Tiberiu Danciu a concurat la categoria Word 2013, fiind rasplatit cu trofeul si medalia competitiei, cat si cu un premiu in valoare de 7.000 USD si un Xbox One. La finala mondiala a competitie au participat 167 de tineri din 62 de tari, cu varste cuprinse intre 13 si 22 de ani, inscrisi intr-o institutie de invatamant acreditata. Editia din 2017 a atras in jur de 1.100.000 de candidati unici din 140 de tari care si-au demonstrat competentele de utilizare a produselor Microsoft Office.

Potrivit unui comunicat remis 9am, reprezentantul Romaniei s-a calificat la finala mondiala in urma competitiei nationale care a avut loc la sediul Microsoft Romania din Bucuresti, in data de 28 aprilie, obtinand un scor perfect, de 1.000 din 1.000 de puncte si un timp de finalizare al examenului de 11 minute si 36 de secunde, din cele 60 de minute puse la dispozitie de organizatori.

Tiberiu a implinit 18 ani in ziua in care a calatorit spre SUA, petrecand pe coasta de vest a Statelor Unite 4 zile pline de emotii si incununate de succes. „Experienta competitiei a fost si va fi ceva de neuitat. Am trait un soc grozav atunci cand mi-am vazut numele si tara pe ecrane. In momentul acela credeam ca visez.

Multumesc organizatorilor care la finala nationala au dat dovada de o organizare exemplara, facandu-ne sa avem o zi minunata la sediul Microsoft Romania, iar la etapa finala a competitiei au depasit orice asteptari. Am avut parte de oameni grozavi, modele de viata, dar si de distractie si relaxare.

Mi-am facut prieteni din Maroc, SUA, Mexic, Canada, China, Coreea, Malaezia, Bulgaria, Noua Zeelanda si multi altii. Numai enumerand atatea tari cred ca va dati seama ca am fost multi participanti. Fiecare dintre participanti este un om minunat, cu abilitati deosebite, deci si competitia a fost incredibil de stransa. Cred ca putem vorbi de diferente de ordin olimpic,” a declarat Tiberiu Danciu.

Citeste si:
Fifor: Premierul Ghilotina a anuntat reintroducerea taxei auto, pe...
Fifor: Premierul Ghilotina a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.